​Noul secretar general al Senatului, Izabela Chencian, votată în locul lui Ion Vărgău pentru această funcție săptămâna trecută, și-a intrat marți în atribuții. Pe site-ul Senatului însă nu a apărut până la această oră CV-ul sau o fotografie a noului secretar general, deși hotărârea numirii sale a fost publicată în Monitorul Oficial pe 5 aprilie.

Senatul RomanieiFoto: Agerpres

"Astăzi a intrat în noile funcțiuni, atribuții, noul secretar general al Senatului, doamna Chencian, care îl înlocuiește pe domnul Vărgău", a anunțat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Senatul a numit-o marţi, 3 aprilie, prin vot secret electronic, pe Izabela Chencian ca secretar general al Camerei superioare a Parlamentului din data de 11 aprilie 2018, după ce Ioan Vărgău a fost revocat din funcţie. Hotărârea de revocare a lui Ioan Vărgău a întrunit 63 de voturi 'pentru', 11 'împotrivă' şi 22 de abţineri, iar numirea Izabelei Chencian a primit 69 de voturi 'pentru', 24 'împotrivă' şi trei abţineri, potrivit Agerpres.

Atunci, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, a precizat că el a propus-o pe Izabela Chencian ca secretar general, subliniind că aceasta nu este membru PSD şi nu a fost nominalizată de grupul senatorilor social-democraţi.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Senatului săptămâna trecută, secretarul general ia un salariu de bază de 20194 lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 15%, adică 3030 lei.

Vărgău, în vârstă de 61 de ani, a ocupat această funcție timp de patru ani, fiind numit în martie 2014.