Actualizat

Persoanele condamnate pentru corupție cu pedepse de maxim 5 ani de închisoare vor beneficia de detenție la domiciliu sau în weekend - amendamente PSD adoptate marți / Se revine și la reducerea pedepsei cu 20 de zile pentru fiecare carte scrisă în penitenciar

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Marţi, 3 aprilie 2018, 16:07 Actualitate | Politic


Penitenciar
Foto: Agerpres
Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din comisia juridică de la Camera Deputaților a votat marți mai multe amendamente ale PSD depuse la o serie de proiecte de lege privind măsurile de executare a pedepselor privative de libertate prin care și persoanele condamnate pentru fapte de corupție, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare, să poată beneficia de măsuri alternative de executare a pedepselor, precum executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat. Ședința a durat aproape trei ore, însă votul pe raportul final pe aceste modificări a fost amânat pentru miercuri după-amiază, când are loc o nouă ședință.

De asemenea, deputații juriști au votat mai multe prevederi dintr-un proiect al UDMR, adoptat tacit de Senat anul trecut, care se referă în special la cine poate benefica de regimul deschis și semideschis de detenție, dar și revenirea la reducerea pedepsei cu cate 20 de zile pentru fiecare carte scrisa in inchisoare.

***

18.54 Votul pe raportul final pe aceste modificări a fost amânat pentru miercuri după-amiază, când are loc o nouă ședință.

18.17 Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din comisia juridică a votat amendamentele propuse de PSD. Ședința comisiei juridice este încă în desfășurare.


18.10 Președintele comisie juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, s-a răzgândit și afirmă că cei de la PNL de fapt nu au voie să propuna scoaterea de pe ordinea de zi proiectul. "Nu aveți de gând să contestați la Curtea Constituțională". Cei de la PNL și USR contestă procedura. Ulterior, cei de la PNL au anunțat că vor ataca într-adevăr aceste modificări la Curtea Constituțională. 

UPDATE 17.00 PNL a anunțat că se opune să fie discutat proiectul lor la pachet cu celelalte și să fie modificată, astfel că s-a decis să se discute altă dată, separat. Se lucrează acum pe proiectul de lege al UDMR, însă PSD își păstrează amendamentele.

Consultă aici toate amendamentele depuse pâna la 2 aprilie
 
***

Amendamentele depuse de grupul PSD: - și votate marți de comisia juridică:

Art.1 (1) Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse de judecătorul de supraveghere a executarii pedepsei conform Legii 254/2013, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenție cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.

(2) Judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei va dispune aceste masuri pentru persoanele condamnate la o pedeapsa de pana la 5 ani, care au efectuat fractia de 1/5 necesara pentru luarea in discutie a regimului de detentie.

(3) Măsurile alternative nu pot fi dispuse in cazul detinutilor care au savarsit abateri disciplinare.

Art.2.- Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate
sunt:
a) măsura de executare la domiciliu a pedepsei privative de libertate;
b) măsura de executare fracţionată a pedepsei privative de libertate în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat pentru această măsură de executare;
c) - abrogat
d) măsura de executare a pedepsei privative de libertate în regim mixt, de echivalent zile de muncă în folosul comunităţii şi de zile de executare sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat.

Art.3 – (1) Măsura alternativă de executare a pedepsei privative de libertate a executării la domiciliu constă în executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate, cu supraveghere din partea Comisiei de Probatiune cu brățară electronică."

(2) Măsura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de până la 5 ani închisoare cu executarea acesteia în regim de detenție.

(3) Măsura nu se aplică pentru condamnările privative de libertate aplicate pentru săvârșirea de către condamnat a unei infracțiuni cu violență sau profițând de starea de neputință fizică sau psihică a victimei. *S-a eliminat din forma inițială continuarea: "infracțiuni de serviciu, pentru infracțiuni de corupție sau cele conexe infracțiunilor de corupție cât și persoanelor aflate în stare de recidivă."
 Art.4 –(1) Măsura alternativă de executare fracționată a unei pedepse privative de libertate constă în executarea pedepsei în regim deschis de detenție numai în zilele de sâmbătă și duminică, în penitenciarul in care a executat restul pedepsei sau într-un centru de detenție special înființat în acest scop.

(2) Măsura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de până la 5 ani închisoare cu executarea acesteia în regim de detenție.

(3) Măsura nu se aplică pentru condamnările privative de libertate aplicate pentru săvârșirea de către condamnat a unei infracțiuni cu violență sau profitând de starea de neputință fizică sau psihică a victimei, *Se elimină continuarea: "infracțiuni de serviciu, pentru infracțiuni de corupție sau cele conexe infracțiunilor de corupție, cât și persoanelor aflate în stare de recidivă."

Deputații PSD - amendamentele sunt semnate de "grup PSD" - au depus aceste amendamente la proiectul de lege depus anul trecut de parlamentari de la PNL, așa încât persoanele condamnate pentru fapte de corupție, infracțiuni de serviciu sau cele aflate în recidivă să nu mai fie exceptate de la aplicarea acestor măsuri, iar durata maximă a pedepsei să crească de la 4 la 5 ani.

Cel de-ai doilea proiect discutat marți a fost cel al UDMR, care conținea și o serie de prevederi de modificare a Codului penal și codului de procedură penală, elemente care vor fi trimise separat la comisia speciala condusă de Florin Iordache și nu vor fi discutate în pachetul privind masurile de executare a pedepselor. 

Printre altele, proiectul celor de la UDMR prevede revenirea la reducerea pedepsei cu cate 20 de zile pentru fiecare carte scrisa in inchisoare:  "în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 20 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate."

Cum se modifică prevederile privind regimul deschis și semideschis ca urmare a amendamentelor UDMR adoptate:

 • Regimul închis se aplică inițial persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violență la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depășește 13 ani."
 • Regimul semideschis se aplică inițial persoanelor condamnate pentr fapte comise fără violență la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depășește 13 ani, respectiv persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 3 ani în cazul unor fapte comise cu violență.
 • Regimul deschis se aplucă inițial persoaenlor condamnate pentru fapte comise cu violență la pedeapsa închisorii de cel mult un an, respectiv pentru fapte comise fără violență la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 3 ani.
 • În cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la un an executarea pedepsei se realizează în arest la domiciliu cu excepția persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violență. 
Pentru proiectele discutate marți, Camera Deputaților este decizională, Senatul deja adoptându-le tacit anul trecut.

Acestea vor opera modificări la Legea 254/2013 privind executarea pedepselor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10209 vizualizari

 • +56 (58 voturi)    
  Sa ne traiasca!!! (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:20)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Multe felicitari bravului grup pedesere!

  Foarte necesare si binevenite aceste masuri.

  Cea cu executarea LA DOMICILIU mi se parea cea mai pertinenta, deoarce este pentru CINE TREBUIE!

  Sa explic: cum ar fi daca mi s-ar aplica MIE?
  Desigur, chiar apartamentul de bloc cu doua camere este infinit preferabil unei celule de puscarie, si am carti de citit si filme de vazut pentru care nu imi ajunge un an!
  Dar, daca nu ma lasa sa merg la lucru, n cateva luni se termina depozitele bancare, si dupa aia MOR DE FOAME, o sa ma rog sa ma rog sa ma lase la inchisoarea clasica!
  in schimb, pentu unul condamnat ca a deplapidat zeci sau sute de milioane de Euro, "domiciliu" nu este doar o vila, ci un intreg domeniu, pe malul Dunarii sau in Brazilia. Sa tot fii condamnat cu executare acolo!
  • +11 (13 voturi)    
   Scarba maxima, (Marţi, 3 aprilie 2018, 17:10)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   tara ticalosilor.
   • 0 (0 voturi)    
    noi i-am votat! (Miercuri, 4 aprilie 2018, 13:10)

    Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Pe ticalosii care au propus legea asta, NOI i-am votat!!!
    • +3 (3 voturi)    
     Nici Chiar Asa....apartinatorii (Miercuri, 4 aprilie 2018, 14:21)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

     Infractorilor din pubelele infractionale: vrancea, botosani, vaslui, beams, lot, dolj, constanta, giurgiu si cu voia Dumneavoastra Principatul Voluntari Capitala cartierului Bucuresti
  • +8 (10 voturi)    
   pai poate (Marţi, 3 aprilie 2018, 18:08)

   MoemBius [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   la domiciliu ala nu se referea neaparat la domiciliul tau
   Poate iti inchiriaza hamsteru' diliu (mare shef de trib la P$D) domiciliul lui din Alexandria ?
   cu mancare cu tot inclus
   e si asta stipulat in proiectul de lege?
   • 0 (0 voturi)    
    intresanta abordare!!! (Miercuri, 4 aprilie 2018, 13:12)

    Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

    Nu ma-ma gandit la asta, da sunt "domicilii" unde ti-ar place sa petreci si zece ani!!
  • +11 (13 voturi)    
   fix la asta ma gandeam si eu (Marţi, 3 aprilie 2018, 18:56)

   liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   sa aplice chestia asta doar cei care stau la bloc si sa nu aiba mai mult de 30mp de persoana... ori sa ii trimeata pe toti la domiciliul lui Dragnea. Sparg si eu o vitrina, sau mai bine sediul PSD ca sa stau la vila aia la domiciliu... :)
  • +13 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 aprilie 2018, 20:20)

   [anonim] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   • +1 (1 vot)    
    aporape corect! (Miercuri, 4 aprilie 2018, 13:15)

    Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui

    Exprimarea mea este OK, deorece ACEST grup pedesere a propus legea despre care discutam aici!
    Nu PNL, nu alt partid sau formatiune politica.

    Dar desigur, aveti dreptate, CINE i-a adus la putere!? Bravul nostu popor!

    Mai ales ca nu mai suntem in 1990 sau 1992, cand nu stiam, sau nu aveam pe cine alege, acum suntem dupa 28 de ani de democratie, si tot pe escroci ii punem la conducere ...
  • +10 (12 voturi)    
   E pentru Dragnea, ca sa stea cu amanta acasa! (Marţi, 3 aprilie 2018, 21:18)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   E simplu...
  • +7 (9 voturi)    
   raspuns catre iliterat (Miercuri, 4 aprilie 2018, 0:11)

   Dizidentul [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   totul este facut cu gindul la procesul lui Dragnea are sa primeasca in curind Sub 5 ani si are sa stea linistit la conac si la Piscina.
 • +39 (41 voturi)    
  . (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:22)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  Deja mă bufnește râsul, ăștia chiar nu se pot abține :)))
 • +31 (33 voturi)    
  in china coruptia se pedepsete ... (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:24)

  maryus999 [utilizator]

  https://www.hotnews.ro/stiri-international-20943959-china-fixeaza-prag-410-000-euro-pentru-care-poate-dispune-pedeapsa-moartea-dosare-coruptie.htm

  la noi devine o gluma ...
 • +32 (34 voturi)    
  O alta problema urgenta (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:25)

  rochiri [utilizator]

  ...rezolvata de PSD.
  Bravo PSD !
  #sarcasm
  • +29 (31 voturi)    
   Pai nu? (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:57)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   Nu avem nevoei de educatie, spitale, scoli, infrastructura, nici macar canalizare si toalete in casele oamenilor din comune.

   Eu ma astept sa se faca un grup de minoritari de proxeneti, violatori, peodfili si criminali in serie care sa faca petitie ca sunt discriminati. Ca si infractiunea lor este munca cinsitta, muncita din greu si merita si ei beneficii.

   Folosind logica PSD, daca cuiva care a delapidat ca sa aiba vile pedeapsa va fi sa stea la vila, cuiva care violeaza... ar fi ce? Sa fie una in standby pregatita pentru cand are el pofte?

   Dar de ce ar gandi PSD in perspectiva cand se pot gandi doar la ei.

   Si fraza mea preferata din articol: "adoptata tacit de Senat". Ce-i aia "adoptat tacit"? Eu credeam ca in democratie exista dialog si analiza, sa verifica se fac studii, statistici, se discuta... dar nu - la noi exista abtineri sau se adopta tacit. La noi nu isi asuma nimeni nimic.

   TeleRomania a inceput, pentru ca Teleormania a fost pana in 2016, asa cum a aratat si Rise Project.
  • +9 (11 voturi)    
   Nu, asta-i o alta discriminare (Marţi, 3 aprilie 2018, 19:09)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   ce vina au cei cu condamnari peste 5 ani ?

   sa se dea liber la toti, ca acum este de unde la toti infractorii

   @PSD - si cei cu suspendare sint discriminati , pt ca nu primesc nimic
 • +22 (24 voturi)    
  Desigur (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:28)

  Loala [utilizator]

  Adica tot in casele alea pe care si le-au facut din bani furati..
 • +27 (29 voturi)    
  Teleormania (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:29)

  Hababaeba [utilizator]

  Cel mai bine ar fi sa execute pedeapsa doar noaptea, la ceva hotel de 4 stele platit de la buget. Si ziua munca in folosul comunitatii din partid.
  • +19 (21 voturi)    
   a (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:52)

   adrian67 [utilizator] i-a raspuns lui Hababaeba

   Si cu cate o gagica cu 30 de ani mai tanara.
 • +31 (33 voturi)    
  Pedepse aspre (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:31)

  Trojan.H [utilizator]

  Mica coruptie = 5 ani in Costa Rica.
  Marea coruptie = 10 ani in Brazilia.
  Ca sa se invete minte.
 • +22 (24 voturi)    
  mda, (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:33)

  nash pandelica [utilizator]

  modern, curat, frumos.
  dar, numai si numai dupa recuperarea prejudiciului.
  atunci pot fi detinuti de week end.
  o singura chestie mai are de lamurit pesedeaoa, daca pot fi numiti penali :-))
  deci, zece ani, executati in week end uri, iar tot acest timp sa fie numiti puscariasi, detinuti....iar tot acest timp sa poarte pe maneca o brasarda cu inscrisul: detinut, sau corupt. :-)
  • +5 (7 voturi)    
   Asta e o manipulare in care ne tragi si pe noi! (Marţi, 3 aprilie 2018, 21:13)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Cum adica, sa furam toti iar daca ne prinde, dam banii inapoi si facem inchisoare acasa? Asta e marea greseala, cu asta vrea PSD-ul sa ne manipuleze. Ca Dragnea sa dea cateva mii de lei inapoi si sa stea acasa.
  • +7 (9 voturi)    
   corectie (Miercuri, 4 aprilie 2018, 1:55)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   nu doar banii furati, ci TOATA averea trebuie confiscata; dupa aia, poa' sa faca detentia pe strada, sau la rude, no problem
 • +26 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:36)

  [anonim]

 • +27 (29 voturi)    
  Dar de ce sa va opriti aici...? (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:36)

  scaraotchi [utilizator]

  De ce sa nu incercati si:
  -masina cu sofer la scara...penitenciarului, platita fireste din banii contribuabilului..;
  -masaj erotic pe mese, sub mese si intre mese cu posibilitate de dezbracare in ''zeghea goala'' ...;
  -pensie speciala comparabila cu pensia de parlamentar;
  -diploma de master, obtinuta in urma lucrarii de diploma cu tema: ''Prostia natiunii nu are limite, asa ca totul devine posibil...!"
 • +20 (22 voturi)    
  Gata gratierea! (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:43)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Asta e gratiere! Si se face pentru infractiuni de coruptie, infractiuni de serviciu, asimilate actelor de coruptie, recidivisti, cu pedepre de pana la 5 ani.
  "Stabilirea unei masuri alternative de executare a pedepsei privative de libertate se dispune automat, pentru persoanele care au executat deja o jumatate din fractia de executat în sistemul penitenciar."
 • +21 (23 voturi)    
  asta imi aduce aminte de (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:54)

  hartagramz [utilizator]

  conditiile de detentie pe care si le-a negociat Pablo Escobar in 'La Catedral'...
  • +5 (7 voturi)    
   gentlemen club / spa (Marţi, 3 aprilie 2018, 20:23)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui hartagramz

   Coruptii patriei vor un fel de club unde sa invete meserie si sa afle ponturi.
   Pai daca faci 2/7 * 5 ani = 1 an, 5 luni si 4 zile, mai scrii si niste carti in alea 2 zile - 20 zile, mai cari si o lada de whisky cand vii - 1 zi de munca silnica de ocnas
 • +7 (9 voturi)    
  Fetele...fitzi geana ca iese Borcea! (Marţi, 3 aprilie 2018, 16:59)

  trem [utilizator]

  In sfarsit masura asta i se potriveste manusa. Si uite asa o sa avem in curand boom demografic....si voi 'ingratzilor' il acuzati pe Tudorel si PSD-ul ca nu se gandeste la soarta tzarii.
 • +5 (7 voturi)    
  Lantul slabiciunilor (Marţi, 3 aprilie 2018, 17:06)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  FSN = PSDR = PSD

  A inceput cu crimele din 89 si s-a ajuns la niste hoti ordinari, borfasi si mafioti (sustinuti acum de ALDE UDMR)
  • +3 (7 voturi)    
   corectie (Miercuri, 4 aprilie 2018, 1:58)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   FSN = FDSN+PD(FSN) = PDSR+PD = PSD+PD = PSD+PDL = PSD+PNL ; din pacate, nici cei din partidele mai mici nu sunt din alte radacini decat fostii privilegiati ai PCR
 • +6 (8 voturi)    
  Ce inseamna PSD? (Marţi, 3 aprilie 2018, 17:42)

  Valar_Morghulis [utilizator]

  PSD = Partidul Salvati Detinutii

  Deci titulatura de "penali" li se potriveste perfect.
 • +5 (7 voturi)    
  acesti parlamentari (Marţi, 3 aprilie 2018, 17:45)

  zot [utilizator]

  nu sunt n o r m a l i!
  nu stiu daca comentariul va fi postat, dar repet:
  cine a propus sau cine voteaza aceasta lege este
  demult in alti parametri.
  • +1 (1 vot)    
   nu ai uitat ceva!? (Miercuri, 4 aprilie 2018, 13:20)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui zot

   Si mie, exact la fel mi se pare, ca o ASTFEL de lege nu poate fi propusa de oameni normali la cap!

   Dar, ca tot vrobim de parametrii, nu cumva ai uita ceva? Amendamentele nu vin de la cativa indivizi internati al Balaceanca, ci de la Partidul pe care nori, romanii, l-am votat majoritar in decembrie 2016!
 • +4 (6 voturi)    
  Alta propunere (Marţi, 3 aprilie 2018, 17:53)

  DT34 [utilizator]

  Eu propun sa le marim pensia la corupti! Eventual le dam si cite un spor la salariu ca folosesc mai putina benzina, deci poluare mai mica,
 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 aprilie 2018, 18:09)

  [anonim]

 • +6 (8 voturi)    
  nerusinare (Marţi, 3 aprilie 2018, 18:36)

  Ilidia [utilizator]

  Culmea nerusinarii. baietii isi pregatesc viitorul....
 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 aprilie 2018, 20:15)

  [anonim]

 • +5 (7 voturi)    
  xxxxl (Marţi, 3 aprilie 2018, 20:22)

  vorbeste lumea [utilizator]

  halal propunere ...
 • +6 (8 voturi)    
  acasa unde? (Marţi, 3 aprilie 2018, 20:26)

  revo [utilizator]

  week end la Sinaia, Rio, Monte Carlo etc.?
 • +10 (12 voturi)    
  Asta nu e gluma, e crima asupra unui popor (Marţi, 3 aprilie 2018, 20:38)

  V. Istina [utilizator]

  Bolnavi uitati in paturi putrede, copiii invatati de profesori saraci umiliti si bolnavi, procurori si politisti umiliti pentru ca indraznesc sa creada in dreptate si lege... si noi, suntem doar uimiti de neobrazarea si marlania unor talhari care au pus mana pe putere...

  Sunt consternat si aproape fara cuvinte. Incepe dictatura hotilor, a incompetentilor si ticalosilor.
  Casa poporului e casa hotilor Cu noile lor legi vor sa ne praduiasca viitorul nostru si al copiilor nostri.

  Uita ceva insa: cu cat incearca mai tare sa rupa biciul, cu atat mai naprasnic o sa-i trasneasca!
 • +9 (11 voturi)    
  Se vede din nou (Marţi, 3 aprilie 2018, 20:49)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cât de urât miroasă cocina PSD (+ALDE+UDMR). Hoti, penali, mafioti, scursuri, borfasi... tot ce e mai scârbos s-a adunat in aceste găsti infractionale care isi spun "partide"
 • +8 (10 voturi)    
  Dupa un an si 4 luni (Marţi, 3 aprilie 2018, 21:12)

  Ghiuveta [utilizator]

  In sfarsit se ocupa de problemele reale ale nevoiasilor care traiesc de pe o zi pe alta.
  Bravo baieti, bravo motostivuitoare!
  PS: De Pastele Catolic se pare ca UDMRistii isi fac si ei un mic cado.
  Adevarat a inviat!
 • +12 (14 voturi)    
  Nu este corect ! Ma opun cu toata taria ! (Marţi, 3 aprilie 2018, 21:16)

  Susufler0 [utilizator]

  Se incalca in mod flagrant principiul nediscriminarii, prin aceea ca doar cartile scrise in penitenciar conduc la reducerea cuantumului pedepsei, nu si cele scrise acasa, in executarea pedepsei !

  PS. Huo... Hotie pe fata !
 • +5 (9 voturi)    
  isi bat joc de noi (Marţi, 3 aprilie 2018, 21:34)

  alexman1 [utilizator]

  Mai votati psd-ul inconstientilor. Acum trageti ponoasele..
  Zici ca in parlament sint niste paiate care rad de noi.
  Ar trebui sa ii alungam de acolo si sa punem oameni capabili,care au dat concurs de cunostinte specifice postului,sa nu aiba cazier, sa fie testati psihologic si cu detectorul de minciuni. Nu am inteles niciodata de de ne trebuiesc partide care fac atat rau si sint gasti de mafioti ordinari.Poporul sa voteze forma de guvernamant si cei calificati sa o puna in aplicare prin masuri specifice.Punct
 • +6 (8 voturi)    
  Si (Marţi, 3 aprilie 2018, 21:45)

  Rdu [utilizator]

  sa li se dea o renta grasa sa aiba cu ce trai! Iar de ce-au furat sa nu se atinga nimeni ca e un bun castigat cu truda!
 • +9 (11 voturi)    
  Programul de tzara al penalilor :Jos cu lupta..... (Marţi, 3 aprilie 2018, 21:54)

  Plagarus [utilizator]

  ....anticoruptie !!!!
  • +3 (9 voturi)    
   corectie (Miercuri, 4 aprilie 2018, 2:00)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   anticoruptia sa fie in folosul tarii, nu al unor mafioti locali si al stapanilor lor din afara
 • +8 (8 voturi)    
  nu este suficient (Miercuri, 4 aprilie 2018, 0:55)

  skye [utilizator]

  Masura trebuie urmata imediat cu un pachet de legi care sa interzica recuperarea prejudiciilor si sa compenseze in avans coruptii-detinuti la domiciul pentru cheltuelile suplimentare cu lumina, gazele pe care le vor avea stand acasa. Si eventual cu benzina vizitatorilor care voi fi nevoiti sa aduca spaga acasa.
  Ne vedem in strada.
 • +6 (8 voturi)    
  revoltator! (Miercuri, 4 aprilie 2018, 1:52)

  srpc [utilizator]

  cand coruptia e ca un cancer in tara asta, vin acesti neica nimeni si ii sustin pe coruptii deveniti pucariasi! e de dat afara cu suturi actuala clasa politica si creat una noua, de la zero; experienta va castiga ea, nu e nevoie sa invete trucurile celor vechi
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 aprilie 2018, 4:15)

  [anonim]

 • +6 (8 voturi)    
  Eu propun: (Miercuri, 4 aprilie 2018, 5:18)

  kofa [utilizator]

  Toti cei ce vor fi condamnati pt. coruptie cu pedepse de pana la 5 ani sa fie trimisi in cele mai de lux statiuni si croaziere .A era sa uit,plata din bugetul de stat ,sau carduri fara limita de suma.N-am mai avea parte de voi!!
 • +4 (6 voturi)    
  Fara speranta..... (Miercuri, 4 aprilie 2018, 7:14)

  UmilCetatean [utilizator]

  Doamne fereste!
  Cat de magari, lipsiti de bun simt si cata desconsiderare fata de populatie pot afisa acesti indivizi din PSD. Trebuie sa fii ori corup ori prea prost sa votezi astfel de "alesi".

  Trist!
 • +5 (5 voturi)    
  As putea? (Miercuri, 4 aprilie 2018, 9:40)

  CipCC [utilizator]

  As putea sa-i dau pe astia in judecata ptr. ca ma streseaza zilnic?
  Pe bune, nenorocitii astia ma fac sa ma enervez zi de zi....
 • +1 (1 vot)    
  o sa ajungem mai rau ca-n africa... (Miercuri, 4 aprilie 2018, 10:34)

  liviu_ [utilizator]

  vai de noi...
  ne depaseste acus Bulgaria, urmeaza Serbia, Albania, Moldova.... apoi mutam continentu: Maroc, Somalia s.a.m.d.
 • +2 (2 voturi)    
  O sa va "multumim" la vot... (Miercuri, 4 aprilie 2018, 17:19)

  Olyx [utilizator]

  pentru profunda voastra grija fata de penali !...Fata de cei care mor "cu zile" prin spitale, n-aveti nicio apasare !...De soarta celor ce se lupta ca sa isi castige cinstit painea zilnica, voi nu sunteti interesati...
 • 0 (0 voturi)    
  Muncesc (Vineri, 6 aprilie 2018, 10:35)

  galeo [utilizator]

  Muncesc cam 10 ore pe zi, de multe ori chiar si duminica, intr-o tara unde ploua mai tot timpul, departe de tara si familie.

  Mi-ar fi mai convenabil sa fur cateva milioane de euro si apoi sa stau acasa in arest la domiciliu, decat sa imi stric tineretea si sanatatea la munca prin tari straine


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by