Premierul Viorica Dăncilă a declarat că salarizarea şi bugetul vor fi principalele subiecte care vor fi abordate la întâlnirea de marţi cu preşedintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Viorica Dancila si Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Presidency.ro

"Da, astăzi merg la Cotroceni. Mi se pare un lucru firesc, aşa cum am spus la învestitură, vreau să am o foarte bună cooperare între instituţii. Această deplasare la Cotroceni se încadrează în ceea ce am spus atunci. Discuţiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Deci, cam astea sunt subiectele la modul general. După ce o să vorbesc cu domnul preşedinte, o să vă dau mai multe detalii", a precizat Dăncilă.

Premierul a explicat că întâlnirea cu şeful statului a fost stabilită la ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. "Am discutat acest lucru când am avut CSAT-ul (...) cu mai mult timp în urmă, parcă două săptămâni. Am vorbit atunci despre o întâlnire pentru a discuta aceste subiecte. Deci, nu este o invitaţie de care nu ştiam sau o surpriză, am discutat atunci, rămânea să stabilim doar data", a arătat Dăncilă.

Întrebată despre scăderea contribuţiilor la pilonul II de pensii, premierul a spus: "După cum ştiţi, scăderea contribuţiilor la pilonul II, de la 5,1 la 3,75 s-a făcut odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat".

"Se pare că nu au crescut salariile peste tot şi a avut ca rezultat acest lucru. Astăzi, împreună cu ministrul Muncii vom analiza situaţia şi vă vom da un răspuns concret", a mai declarat Dăncilă.

Ea a punctat că întâlnirea de la Cotroceni are ca scop găsirea unor soluţii. "Nu este doar să constatăm un lucru, ci să vedem cauzele şi, bineînţeles, să le dublăm cu soluţii pentru fiecare cauză în parte", a susţinut Dăncilă.

Prim-ministrul a participat marţi la ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni marți, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă si cu Lia-Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, potrivit agendei Administrației Prezidențiale.

Întâlnirea va avea loc la ora 12.00, a precizat luni Cotroceniul, fără a da amănunte despre ce va fi pe agenda discuției. Potrivit informațiilor HotNews.ro, la întâlnire se va discuta despre salariile din sectorul public.