Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat duminică seara că, în fapt, fostul ministru pentru Dialog Social, Violeta Alexandru, a încetat colaborarea cu echipa sa din momentul în care a decis să meargă la PNL, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Violeta a fost un foarte bun ministru în guvernul meu, un om în care eu am foarte mare încredere în continuare, care de facto a încetat colaborarea cu noi în momentul în care s-a dus, a decis, să meargă la PNL. Am respectat decizia respectivă şi cred că e un lucru bun ca şi în PNL să meargă oameni tineri, oameni cu experienţă. Ea a exprimat un punct de vedere din partea partidului, este consiliera preşedintelui PNL şi n-am mai mult de comentat, încă o dată spun, Violeta e o femeie de foarte mare calitate în politica românească", a declarat Dacian Cioloş la Realitatea TV.

Fostul ministru pentru Dialog Social în guvernul condus de Dacian Cioloş, Violeta Alexandru, a anunţat, sâmbătă, că va înceta colaborarea cu "echipa Cioloş", după anunţul fostului premier privind înfiinţarea partidului "Mişcarea România Împreună". Ea a afirmat că "orice nouă construcţie politică neclarificată doctrinar confuzează electoratul" şi "canibalizează opoziţia de astăzi".

"Am ajutat tehnic, cât am putut, echipa Cioloş şi în mandatul guvernamental, şi după, întrucât promitea să aducă în dezbaterea publică subiecte de interes. Apărând ieri (vineri - n.r.) un partid politic, devine imposibil de explicat unde se opreşte partea tehnică (ro100) şi unde începe partea politică (ro+), oamenii fiind confuzaţi când lucrurile sunt amestecate. Am cerut asociaţiei Ro100 să înlăture fotografia mea de pe site. După o perioadă în care am lucrat împreună şi la care mă uit cu respect, în această etapă drumurile se despart", a afirmat Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook.