Președintele USR, Dan Barna, scrie sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că "Singura șansă de politică decentă în România sunt oamenii valoroși" și le urează succes "prietenilor noștri din RO100, care au depus ieri actele pentru înființarea unui nou partid politic". Dan Barna adaugă că "În continuare cred că drumul lui Dacian Cioloș, al lui Vlad Voiculescu și al celorlalți colegi din RO100 este comun cu al USR."

Dan BarnaFoto: Agerpres

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat vineri, la un eveniment intern al România 100 transmis live pe Facebook, că a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic, numit "Mișcarea România Împreună".

Postarea integrală a lui Dan Barna:

"Singura șansă de politică decentă în România sunt oamenii valoroși.

Prietenii noștri din RO100 au depus ieri actele pentru înființarea unui nou partid politic. Le dorim succes. Cu cât avem mai mulți oameni buni în politică, cu atât avem mai multe șanse să salvăm România de corupție și sărăcie. În continuare cred că drumul lui Dacian Cioloș, al lui Vlad Voiculescu și al celorlalți colegi din RO100 este comun cu al USR.

Modalitățile și momentul când vom începe să-l parcurgem ține exclusiv de înțelepciune noastră. Suntem siguri că în perioada următoare vom găsi cele mai inspirate soluții de colaborare.

Și poate coincidența lansării campaniei inițiate de USR #fărăpenali exact în aceste zile când colegii de la RO100 au făcut pasul intrării în politică nu este numai o întâmplare.

Am deschis partidul iar rezultatele nu întârzie să apară. Azi, la debutul campaniei de strângere de semnături au fost sute de membri USR și voluntari în stradă să strângă semnături și să vorbească cu oamenii."