​Deputatul PNL Cezar Preda, președinte al grupului Partidului Popularilor Europeni din Adunărea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a adresat o solicitare președintelui acesteia, Michele Nicoletti, pentru ca în 23 aprilie, prima zi a sesiunii APCE, să se decidă sesizarea Comisiei de la Veneția cu privire la modificările aduse Legilor Justiției din România, anunță PNL într-un comunicat de presă.

Cezar PredaFoto: cdep.ro

Totodată, senatorul PNL Alina Gorghiu a înaintat președintelui Comisiei juridice de la nivelul APCE, Frank Schwabe, o solicitare similară pentru ca acest for să solicite opinia Comisiei de la Veneția în privința modificărilor aduse Legilor Justiției din România.

Citește aici scrisoarea (publicată de Aina Gorghiu pe Facebook)

PNL amintește că există precedentul identificat în cazul inițiativei pentru modificarea legislației organizațiilor neguvernamentale, semnată de parlamentarii PSD, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, proiect care a intrat în analiza Comisiei de la Veneția.

„Menționăm faptul că demersurile PNL vin după acțiunile întreprinse la nivelul Parlamentului României, în două rânduri, pentru solicitarea punctului de vedere al Comisiei de la Veneția. Majoritatea PSD-ALDE a blocat ambele demersuri ale PNL, fără a prezenta vreo justificare logică și rațională”, susțin cei de la PNL.