Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a publicat joi pe contul său de Twitter un mesaj de susținere pentru europarlamentarul Cristian Preda, în care afirmă că „încercările de intimidare„ sau de „murdărire„ a reputației acestuia „sunt inacceptabile„.

Antonio TajaniFoto: Parlamentul European

„Parlamentul European îl susține pe Cristian Preda: un coleg respectat, un european dedicat și un patriot român. Statul de drept în Românnia trebuie respectat: încercările de a-l intimida sau / și de a-i murdări reputația sunt inacceptabile„, a scris Tajani.

Cristian Preda, europarlamentar si fost consilier prezidential, a anuntat la jumătatea lunii martie că fost "chemat în fața Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunț care reia acuzatiile PSD-ALDE de defăimare a țării". Administratia Prezidentiala a comunicat, la solicitarea HotNews.ro, ca "declarațiile domnului Cristian Preda, susținute în cadrul Parlamentului European, reprezintă motivele invocate în solicitare". Costin Georgescu este președintele Consiliului de Onoare, iar din for mai fac parte Serban Brădișteanu, Gabriela Firea sau Ecaterina Andronescu.