Liviu Dragnea a afirmat joi, la Focșani, ca legile Justiției „vor intra în vigoare și vor produce efecte„, susținând că acestea „sunt dorite de cetățeni„.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Îmi pare rău pentru statul paralel, e un proces pe care nu îl poate opri nimeni„, a spus Dragnea. Întrebat cum comentează faptul că PNL și USR au sesizat din nou Curtea Constituțională asupra celor trei legi ale Justiției, Dragnea a acuzat că este vorba de „o grupare de partide care susține în continuare statul paralel„ și care consideră că „lumea asta a tenebrelor pe care încet-încet am început să o vedem cu toții„ trebuie să continue.

”Această disperare până la urmă se va încheia pentru ca nu pot bloca mersul democrației„, a continuat șeful PSD, care a menționat că așteaptă să vadă „ce va face presedintele„ Klaus Iohannis.

Dar „acele legi vor intra în vigoare și vor produce efecte pentru că sunt un pas important spre o reformă dorită„, a susținut Dragnea, care a anunțat și că „modificarea codurilor penale va începe in comisia specială„ a parlamentului, în sensul punerii in acord a legislației cu cele două directive europene privind „dreptul la un proces corect și dreptul la nevinovăție„.

„Aceste două acțiuni ale noastre vor fi duse până la capăt, cu toate piedicile, reacțiile, încercările de intimidare, pentru ca sunt dorite de cetățeni„, a mai spus Dragnea, care s-a arătat nemulțumit de faptul ca „acei procurori„ de la Ploiești „trebuiau să răspundă penal„ dar „nu ii deranjează nimeni„.