Șeful PSD, Liviu Dragnea, a negat luni existența unor tensiuni între el și Călin Popescu Tăriceanu, caracterizînd aceste zvonuri drept „o prostie„.

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

Dragnea a fost întrebat de ziariști daca ar caracteriza drept „fake news„ zvonurile legate de apariția unor tensiuni cu Tăriceanu, pe fondul unei posibile candidaturi a acestuia din urma la președinție.

„Asta nu e un fake news, asta e o prostie„, a replicat Liviu Dragnea, înainte de a adăuga: „Între mine și Tăriceanu nu exista nicio tensiune, ba dimpotrivă„.

În ceea ce privește sondajele comandate de filiale ale ALDE și care îl cotează pe Tăriceanu la distanță foarte mare de liderul PSD la prezidențiale, Dragnea a spus ca a „auzit tot felul de interpretări„.

Însă „i-am spus dl Tăriceanu că nu mă interesează sondajele făcute în această perioadă, ne interesează programul de guvernare„, a precizat Liviu Dragnea.

Chestionat de ziariști dacă va face și PSD astfel de sondaje, Dragnea a răspuns: „Da, dar nu acum. Mai încolo, mult mai încolo„.

Filiala ALDE Dolj a prezentat miercurea trecută un sondaj de opinie care il arată pe președintele Senatului, Calin Popescu-Tăriceanu, la distanță foarte mare de liderul PSD Liviu Dragnea in preferințele celor din județ la prezidențiale. Potrivit sondajului Avangarde, care are o marjă de eroare de +/- 3%, Tăriceanu ar fi votat de 48% dintre respondenții din Dolj, în timp ce Dragnea de doar 8%.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-19 martie pe un eșantion de 1000 de persoane.