Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că vrea să analizeze ”oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil”, pentru că ”nu putem să nu analizăm și situația unei minorități din România”, ”e o minoritate pe care nu ne putem face ca nu o vedem sau ca nu exista”.

Liviu DragneaFoto: Captura Facebook

Liviu Dragnea a spus la finalul Biroului Permanent Naţional la PSD că pe lângă demersurile pentru modificarea Constituției este nevoie și de o lege privind parteneriatul civil, iar ”motivul meu nu este teama de eventuale proteste”, ci pentru că ”e o minoritate pe care nu ne putem face ca nu o vedem sau ca nu exista”.

”În același timp vreau sa reiterez, nu putem să nu analizam si situatia unei minoritati din România, să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil, l-am rugat pe Victor Negresu să poarte discuții cu ONG-urile din domeniu pentru a merge către o forma legislativă să se reglementeze aceasta situație”, a subliniat Dragnea.

”Trebuie sa fie tratata asa cum trebuie, trebuie sa încercăm să găsim o modalitate ca măcar o parte din solicitari sa fie rezolvate”, a mai spus Dragnea, care a anunțat că va fi lansată o dezbatere.

Liviu Dragnea a declarat acestea în contextul în care vrea să organizeze cât mai curând un referendum de modificare a Constituției României în sensul redefinirii familiei ”pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Legea referendumului intră luni la votul final în Senat, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am discutat despre modificarea Legii referendumului, astăzi intră în votul final de la Senat, sperăm să se adopte modificările şi să ajungă la Camera Deputaţilor, urmând ca aici, în procedură de urgenţă, să o adoptăm, după care să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constituţiei şi stabilirea datei referendumului", a declarat luni Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Coaliţia pentru Familie a depus, în urmă cu doi ani, la Parlament, o iniţiativă de modificare a articolului 48 din Constituţie, însoțită de 3 milioane de semnături.

Articolul 48 din Constituţie prevede, în prezent, că "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor." Modificarea propusă de Coaliția pentru familie este ca familia să fie întemeiată, conform Constituției, "pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.