Senatorul PNL Daniel Zamfir a declarat pentru Hotnews.ro ca nu confirmă informația potrivit căreia ar urma să plece la ALDE, însă a adăugat că se pot întâmpla multe lucruri în viața politică. News.ro a relatat joi, citând surse politice, că Zamfir urmează să se alăture grupului ALDE.

Daniel Catalin ZamfirFoto: senat.ro

"Nu confirm nimic, nu am nicio înțelegere, niciun acord. În viața politică se pot întâmpla însă multe lucruri", a declarat Zamfir pentru HotNews.ro.

"Vedem", a raspuns un lider ALDE, întrebat dacă Zamfir se va alatura partidului condus de Călin Popesc-Tăriceanu.

Zamfir se află într-un conflict deschis cu președintele PNL, Ludovic Orban, care de altfel l-a și amenințat cu excluderea, ca urmare a unor inițiative legislative precum cea cu plafonarea dobânzilor.

Orban a afirmat, în decembrie anul trecut, că dacă va mai avea propuneri legislative care nu sunt sustinute de partid, ci "de consilierul premierului Tudose", va fi exclus din PNL. Senatorul Zamfir a reacţionat, spunând că nu ştie vreo decizie a PNL care "să susţină necondiţionat practicile IFN-urilor şi băncilor" şi că altul ar fi motivul avertismentului de excludere pe care l-a primit.

În luna ianuarie, Zamfir a pierdut preşedinţia Comisiei economice din Senat, aceasta fiind preluată de senatorul PNL Florin Cîţu. La scurt timp, Zamfir a lansat un atac la adresa liderulu PNL, Ludovic Orban, acuzându-l că vrea să îl înlăture de la şefia Comisiei economice din Senat. Acesta a afirmat că liderul liberalilor a sunat "în disperare" ca Raluca Turcan să fie realeasă lider de grup şi a spus că PNL "are mare nevoie de un preşedinte cu demnitate şi puţintel curaj", potrivit News.ro.