Senatul a adoptat marti un proiect de lege al PSD prin care prescolarii si elevii din invatamantul primar, atat de stat cat si privat, vor primi gratuit miere poliflora.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce prevede proiectul:

"Se acorda gratuit pentru copiii prescolari si elevii din invatamantul primar de stat, privat si confesional miere poliflora, in limita unei cantitati de 350 grame miere lunar.

Mierea poliflora destinata consumului pentru elevii din invatamantul primar de stat si privat va fi ambalata in borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde si va proveni exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si achizitionata din lantul scurt de aprovizionare.

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distributia acesteia la unitatile de invatamant pot fi contractate si de catre consiliile judetene, respectiv de catre consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu asistenta directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

Resursele financiare necesare implementarii prezentei legi, se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Sumele alocate ramase necheltuite se reporteaza pentru anul urmator celui pentru care s-a facut repartizarea."

Senatorul liberal Leon Danaila, medic, a afirmat in plen ca acest supliment ar trebui inlocuit cu fructe, legume sau proteine, care sunt mult mai benefice pentru copii, precum si cu o sticla de apa de baut, a carei lipsa duce la aparitia, intre altele, a "tulburarilor de memorie si la afectarea starilor emotionale", potrivit Agerpres.

"S-a constatat statistic ca in tara noastra, fata de media europeana, numarul elevilor hiperponderali si obezi depaseste media, asa incat administrarea unui carbohidrat in plus fata de ceea ce consuma elevii la ora actuala nu cred ca este benefica. Dupa parerea mea, ar fi bine ca aceasta miere sa fie inlocuita cu fructe, legume sau proteine, care sunt mult mai benefice pentru copii. Daca noi cream elevi hiperponderali sau obezi, acestia vor deveni viitori bolnavi diabetici, cu ateroscleroza si cu boli cardiace. Mai bine, banii sa fie alocati pentru cumpararea de rechizite scolare", a declarat Danaila.

Proiectul va merge acum la Camera Deputatilor, for decizional.