Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca aceia care critica guvernarea din punct de vedere economic nu trebuie sa uite ca Romania are "cea mai inalta crestere economica" din Europa si ca daca ar fi fost ceva gresit economic, atunci nu ar fi existat "aceasta cifra impresionanta", potrivit News.ro.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Calin Popescu Tariceanu a transmis, sambata, un mesaj video participantilor la Conferinta Teritoriala a ALDE Olt, in cadrul careia a fost aleasa noua conducere a formatiunii.

¬Cei care critica din punct de vedere economic guvernarea nu trebuie sa uite un lucru esential - ca Romania are cea mai inalta crestere economica din toata Europa. Daca guvernarea din punct de vedere economic ar fi fost gresita, atunci fiti convinsi ca nu am fi putut sa realizam aceasta cifra impresionanta. Dar, sigur, ca guvernarea nu inseamna obtinerea unei cresteri economice numai de dragul cifrelor, ea trebuie sa se reflecte in ceea ce spun eu mereu, buzunarul cetateanului. Acesta este motivul pentru care, impreuna cu partenerii nostri de guvernare, am hotarat o serie de masuri de majorare a salariilor in sectorul public, salariile minime au fost majorate, salariile din educatie, salariile din sanatate, salariile din justitie si multe alte sectoare, asa cum este firesc pentru ca toti ne dorim sa traim cat mai aproape de ceea ce este media europeana", le-a transmis Tariceanu participantilor.