Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat vineri ca Daniel Horodniceanu trebuie sa se inscrie in procedura de selectie daca va mai dori un mandat la conducerea DIICOT, potrivit Agerpres.

Daniel HorodniceanuFoto: Agerpres

"Eu am vorbit recent cu domnul procuror Horodniceanu. Nu am abordat acest subiect, pentru ca daca va mai dori un mandat, calea este de inscriere in competitia publica si nu de desemnare (...) fara o procedura publica de selectie", a declarat Toader vineri, la Antena 3.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iasi dupa incetarea mandatului de procuror-sef al acestei structuri.

"Sectia pentru procurori a CSM a hotarat continuarea activitatii in cadrul Serviciului teritorial Iasi din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, dupa incetarea mandatului in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, incepand cu data de 19.05.2018", se arata in minuta deciziei.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT inceteaza in luna mai, iar ministrul Justitiei este cel care poate propune reinnoirea mandatelor procurorilor-sefi.