Presedintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie invitat "foarte repede" la Comisia parlamentara de control asupra SRI, pentru a detalia declaratiile despre presupusa implicare a Serviciului Roman de Informatii in formarea Guvernului USL in 2012, a declarat la RFI presedintele acestei comisii, senatorul PSD Claudiu Manda, fara a da un orizont de timp pentru audiere, potrivit RFI.ro.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

"Atat ca presedinte, dar impreuna cu comisia, va trebui sa-l invitam pe domnul Dragnea la comisie si sa detaliem toate aceste aspecte. Au fost mai multe lucruri pe care le-a spus domnul Dragnea in spatiul public si acesta este unul dintre ele si ramane sa ne spuna in fata comisiei, inclusiv cu detalii pe care poate nu le-a spus in spatiul public, sa ne dam seama cum au stat lucrurile. Bineinteles ca dupa acest lucru va trebui sa avem si un punct de vedere al celor din conducerea SRI de la vremea respectiva, daca s-au implicat sau nu, daca sunt elementele asa cum sunt prezentate de domnul Dragnea si bineinteles ca o sa avem o concluzie", a spus Manda.

Presedintele Comisiei SRI nu exclude o reaudiere a fostului director al Serviciului Roman de Informatii, George Maior: "Nu excludem. Cand ne-am vazut cu domnul Maior, a ramas ca daca mai sunt elemente care poate ne-au scapat din audierile anterioare, le putem proba sau le putem discuta cu domnul Maior, fie printr-un format scris, in care sa transmitem scris intrebarile si sa ne raspunda, fie sa fie invitat din nou la comisie, daca sunt mai multe lucruri de discutat sau, eu stiu, mai multe lucruri de dezvoltat".

Intrebat cand ar putea avea loc audierea lui Liviu Dragnea, Claudiu Manda a raspuns: "Nu pot sa va spun un orizont de timp. Ne dorim foarte repede. In acest moment, ne dorim sa incheiem cea de-a doua audiere cu domnul Coldea, pentru ca sunt multe lucruri pe care le avem de discutat cu domnia sa. Saptamana viitoare nu o sa fim, o parte dintre noi, in tara, pentru ca mergem sa discutam cu comisia omoloaga din Germania, sa vedem si acolo cum stau lucrurile, pentru ca ne-am propus sa discutam cu cateva comisii din tari importante, cu servicii importante, iar imediat dupa ce o sa finalizam aceasta audiere, avem nevoie de un raspuns din partea domnului Basescu, daca vine sau nu la comisie si sa discutam care sunt urmatoarele persoane pe care le invitam si bineinteles, domnul Dragnea este una dintre acestea, printre primele pe care dorim sa le invitam la comisie".

Membrii PSD si ALDE au votat impotriva propunerii opozitiei, in comisie, ca Dragnea sa fie audiat saptamana viitoare, pe 20 martie, motivand prin faptul ca este posibil ca atunci sa fie audiat Traian Basescu.

Dragnea a spus, marti, la Antena 3, ca sefii DIICOT si DNA au fost pusi de catre SRI. La fel, acesta a declarat ca SRI s-a implicat si in constructia Guvernului Ponta din 2012.