Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat luni ca partidul l-ar sustine pe presedintele Klaus Iohannis la viitoarea presedintie a Consiliului European, dupa ce fostul presedinte Traian Basescu a sustinut ca la Congresul PSD din 10 martie a fost adoptata o conventie pentru sustinerea unui candidat al Romaniei la aceasta functie, relateaza Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Captura Facebook

"Sa va lamureasca Traian Basescu. Eu n-am inteles asta din discursul meu, dar daca el a tradus asa...", a spus Dragnea la sediul PSD, intrebat daca PSD il sustine pe Iohannis pentru presedintia rotativa Consiliului European in locul lui Donald Tusk, seful statului fiind singurul eligibil pentru aceasta functie, fiind membru al Consiliului.

"Sincer, nu m-am dus nici macar cu gandul acolo. Eu am vorbit despre presedintia pe care Romania o va administra, presedintia Consiliului Uniunii Europene, care inseamna o mare oportunitate pentru noi, la asta m-am referit. Speculatiile sa le faca cei care fac speculatii', a afirmat liderul PSD la finalul primei sedinte cu noua conducere a partidului.