Suveranitatea Romaniei va fi protejata de legi explicite, dezbatute si votate in Parlament, a declarat sambata presedintele PSD, Liviu Dragnea, la Congresul extraordinar al partidului, subliniind ca atacul impotriva propriei tari reprezinta o insulta la adresa tuturor romanilor, transmite Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Captura Facebook

"Romania este un stat suveran, asa scrie in Constitutie, si as vrea sa nu uitam niciodata. In schimb, atunci cand oameni politici, sefi de institutii, oameni cunoscuti ai societatii isi saboteaza cu buna stiinta tara, prin declaratii antiromanesti, prin actiuni servile, indreptate impotriva intereselor noastre nationale si globale, in aceste situatii pierdem suveranitatea, pierdem independenta, pierdem demnitatea, pierdem respectul si nu castigam nimic in schimb", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Potrivit acestuia, defaimarea propriei tari prin minciuna este o fapta foarte grava, care expune Romania la multe riscuri si sanctiuni, la intarzieri si la pierderea unor avantaje.

"Atacul asupra propriei tari este o insulta la adresa tuturor romanilor si trebuie sa inceteze. Suveranitatea Romaniei este mai pretioasa decat orice lupta pentru putere, decat orice mic interes local si de aceea este nevoie sa o protejam, si o vom proteja prin legi explicite, dezbatute si votate in Parlament. Cu respect fata de statele occidentale, care au contribuit si contribuie la modernizarea noastra (...), afirm ca desenul suveranitatii noastre nationale trebuie facut in Romania si nu in afara tarii. Noi, ca natie, vom fi respectati daca nu vom confunda bunele relatii cu servilismul, si nu vreau sa facem asta", a mai spus liderul PSD.