Cei 47 de delegati care ii vor reprezenta pe social-democratii aradeni la congresul PSD de sambata o vor sustine pe Viorica Dancila in alegerile pentru ocuparea functiei de presedinte executiv al partidului, a declarat joi, pentru Agerpres, deputatul Dorel Caprar, presedintele organizatiei judetene PSD Arad.

"Nu este vorba despre relatiile pe care le-am avea cu o persoana sau cu alta, nu votam pe simpatii sau antipatii. In urma unei analize foarte serioase, noi am decis ca o vom vota pe doamna Viorica Dancila, considerand ca este absolut firesc si corect ca premierul desemnat de catre PSD sa detina o functie importanta in partidul de guvernamant", a afirmat Dorel Caprar.

In urma cu doua zile, Dorel Caprar a anuntat ca PSD Arad ii va sustine pentru functiile de vicepresedinti ai partidului, la congresul din 10 martie, pe Mihai Fifor, ministrul Apararii Nationale, si pe Natalia Intotero, ministrul pentru Romanii de Pretutindeni.

La congresul PSD vor fi alesi 16 vicepresedinti ai partidului, cate doi - un barbat si o femeie - pentru fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare.

Judetul Arad face parte din Regiunea Vest, alaturi de judetele Timis, Caras-Severin si Hunedoara.