Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a afirmat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca motiunea pe Educatie initiata de liberali este "simplista", cuprinde "atacuri si etichetari", iar lipsa argumentelor este suplinita prin violenta de limbaj, relateaza Agerpres.

Valentin PopaFoto: Hotnews

Citeste textul motiuniiaici.

"Am fost surprins sa citesc o motiune simplista, cuprinzand atacuri si etichetari la adresa sistemului de invatamant si la adresa conducerii acestuia. Absenta argumentelor analitice este suplinita prin violenta de limbaj, una improprie educatiei, si prin politicianism. Tinta autorilor motiunii nu este rezolvarea problemelor din invatamant, ci identificarea cu orice pret a unor situatii particulare care, generalizate, pripit si fortat, sa poata deveni reprosuri la adresa modului in care actuala guvernare PSD-ALDE abordeaza invatamantul. Aceasta tinta este exprimata prin chiar tendentiosul titlu al motiunii: 'Educati Romania, nu o pesedizati' ", a declarat ministrul Educatiei.

El a mentionat ca autorii textului nu opereaza cu date si informatii verificate, ci doar cu supozitii luate din retorica anti-pesedista.

"Nu am vazut o analiza pertinenta, ci doar acuzatii luate la intamplare prin asa-zise semnale culese din sistemul de invatamant, pana la speculatii contradictorii. Sursa tuturor aspectelor presupus negative ar fi in conceptia autorilor motiunii: PSD. Dupa parerea mea, Educatia este chiar modul prin care putem depasi nivelul cel mai de jos al retoricii politicianiste, propunand argumente valabile si solutii adecvate", a sustinut Popa.

"Sa dam la o parte speculatiile politicianiste si sa inventariem impreuna problemele reale ale invatamantului asupra carora trebuie sa ne aplecam", a adaugat ministrul.

Camera Deputatilor dezbate motiunea simpla depusa de liberali intitulata "Educati Romania, nu o pesedizati". Votul asupra motiunii va fi dat miercuri.