Liviu Dragnea a evita luni luni sa spuna daca a existat o decizie politica a PSD pentru ca europarlamentarii social-democrati sa actioneze impotriva propriului grup politic la votul de joia trecuta privind sanctionarea Poloniei. Intrebat daca totusi e de acordul cu votul europarlamentarilor PSD, Dragnea a spus ca "institutiile europene trebuie sa fie mai grijulii cu statele membre. Masuri, pedepse aplicate unor state membre nu cred ca ajuta coeziunea".

Reamintim ca europarlamentarii PSD au votat joi impotriva unei rezolutii sustinute de grupul parlamentar european din care fac parte, S&D, privind eventuale sanctiuni contra Poloniei, al carei guvern este acuzat de incalcarea statului de drept.

Intrebat de ziaristi la Parlament daca a fost decizie politica a PSD, Liviu Dragnea a spus: "Fiecare voteaza potrivit constiintei. Era o decizie foarte grea. Fiecare a cantarit-o foarte bine".

"Se vorbeste de foarte mult timp de un risc de a scadea coeziunea UE. In astfel de situatii, institutiile europene trebuie sa fie mai grijulii cu statele membre. Masuri, pedepse aplicate unor SM nu cred ca ajuta coeziunea. Eu imi doresc o UE mai puternica, mai coeziva, cu componenta sociala mai importanta. Orice pachet de politici publice trebuie sa aiba in centru cetateanul"