Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), deputata Raluca Turcan, s-a declarat foarte sceptica privind aplicarea noii declaratii unice, din cauza lipsei de personal si a calificat acest formular unic drept "prima minciuna demascata" a premierului Viorica Dancila, informeaza news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In privinta acestui formular, avem prima minciuna demascata a noului premier, Viorica Vasilica Dancila. La discursul de investire in Parlament, doamna Viorica Vasilica Dancila a spus cu subiect si predicat ca Formularul 600 va fi anulat. Ce s-a intamplat? S-a confirmat ca a mintit si Formularul 600 nu a fost anulat, se transforma intr-o promisiune de formular unic, care, in momentul de fata nu se stie cum va putea fi gestionat de catre stat. Sa nu uitam ca institutiile fiscale din Romania au un deficit de forta de munca urias. Sunt deja supraaglomerate cu marea isterie fiscala generata tot de majoritatea PSD-ALDE", a declarat Raluca Turcan, vineri, intr-o conferinta de presa.

Intrebata daca este sceptica privind aplicarea declaratiei unice, Turcan a spus: "Sunt foarte sceptica, pentru ca nu exista in momentul de fata personal aferent necesar".

Premierul Viorica Dancila a anuntat joi ca, in cursul zilei, Guvernul va introduce in dezbatere publica o varianta a declaratiei unice, astfel incat contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, dobanzi, chirii si alte surse sa depuna un singur formular, in loc de sapte.