Premierul Viorica Dancila se va afla astazi la Chisinau, pentru o vizita oficiala in cursul careia va avea convorbiri si declaratii comune cu premierul moldovean Pavel Filip si va participa la inaugurarea Asociatiei Investitorilor Romani din Republica Moldova, potrivit news.ro.

Aceasta este prima vizita oficiala bilaterala pe care o face premierul Dancila.

Conform programului oficial, la ora 10.00, Viorica Dancila va fi primita de omologul sau moldovean, Pavel Filip, la resedinta de stat. Cei doi oficiali vor avea convorbiri urmate de declaratii de presa comune.

Premierul roman va avea o intalnire si cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu.

In cursul dupa-amiezii, Viorica Dancila si Pavel Filip vor participa la inaugurarea Asociatiei Investitorilor Romani din Republica Moldova si la lucrarile Forumului Presedintilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Conform unui comunicat al Guvernului roman, reconfirmarea sprijinului Romaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova, continuarea proiectelor comune si consolidarea relatiilor economice bilaterale sunt principalele componente ale vizitei de lucru comune. "Vreau sa asigur autoritatile de la Chisinau si pe cetatenii de peste Prut ca Romania va continua sa sustina ferm eforturile Republicii Moldova in parcursul sau european. Guvernul Romaniei va oferi sprijin pentru accelerarea procesului de reforme, inclusiv din perspectiva prioritatilor asumate de Chisinau prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana. Proiectele noastre comune sunt menite sa contribuie la o conectare mai stransa a Republicii Moldova la spatiul european si la imbunatatirea vietii cetatenilor", a afirmat seful Executivului roman, citat in comunicat.

Din delegatia guvernamentala oficiala vor face parte viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, ministrul Economiei, Danut Andrusca, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.