Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, urmeaza sa fie audiat astazi in Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI, unde fostul sef al SRI ar trebui sa prezinte un material despre felul in care "a vazut serviciul toata perioada de cand a ajuns si pana a plecat" de la conducerea acestuia, potrivit news.ro.

George MaiorFoto: Facebook/ Ambasada Romaniei in SUA

Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, a anuntat, in 2 februarie, dupa intalnirea pe care a avut-o cu ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, ca acesta va fi audiat in comisie pe 27 februarie si ca fostul sef al SRI a spus ca va aduce "un material pe care sa-l prezinte comisiei, asa cum a fost domnia sa si a vazut serviciul toata perioada de cand a ajuns si pana a plecat".

"Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, va fi audiat in Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI pe 27 februarie, in calitatea sa de fost director al SRI" a anuntat presedintele Comisiei, Claudiu Manda.

Senatorul PSD spunea ca discutia de atunci a fost bazata pe subiecte aparute deja in spatiul public si nu s-a discutat "in detaliu niciun fel de subiect".

"A fost o discutie de o ora, stia, cred, in mare parte, care sunt subiectele, pentru ca subiectele au aparut in spatiul public (...) Am spus ca vom discuta si vom aborda subiectele pe care le-am avut aduse in atentia Comisiei de cei care au venit la Comisie, subiecte care sunt inclusiv in spatiul public. Din punctul meu de vedere, ce a aparut in spatiul public le stia destul de bine sau in mare parte, stie la ce sa se astepte sau sa raspunda, nu am discutat in detaliu niciun fel de subiect, nu am trecut in revista vreun subiect, pentru ca eu cred ca aceste lucruri trebuie sa le facem in cadrul Comisiei", a mai spus Manda.