O noua misiune de evaluare a Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) va veni in Romania in perioada 14-16 martie, iar ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a solicitat informatii de la comisia juridica privind stadiul proiectelor legislative din acest domeniu, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, deputatul PSD Georgian Pop.

Toader a cerut sa primeasca informatiile pana la 1 martie.

Premierul Viorica Dancila spune ca in vizita sa la Bruxelles a fost asigurata de catre presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca pana la 1 ianuarie 2019, cand va prelua presedintia Consiliului Europene, Romania va fi membru al spatiului Schengen si nu se va mai afla sub MCV. Ea a declarat, la Antena 3, ca Romania indeplineste criteriile tehnice pentru a fi membru Schengen si ca este o decizie politica, existand tari care se impotrivesc, iar Jean Claude Juncker va avea discutii cu presedintii acestor state.

Amintim ca pe 1 martie vine in Romania si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care se va intalni cu presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea si cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, precum si cu membri din comisia speciala pentru legile justitiei.