Presedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, participa, la Washington, la conferinta anuala a conservatorilor americani, conferinta la care presedintele SUA, Donald Trump, a vorbit despre principalele sale directii de actiune in politica interna, informeaza un comunicat transmis sambata si citat de Agerpres.

Eugen Tomac, la o intalnire a republicanilor din SUA (iulie 2017)Foto: Facebook / Partidul Miscarea Populara

"Discursul lui Donald Trump a durat mai mult de o ora, iar remarcile acestuia, fie ca era vorba de fraze pregatite sau de glume spontane, s-au referit la reduceri de impozite, politica cu privire la imigratie, asistenta medicala si economia SUA. Presedintele SUA a avut multa trecere in fata celor prezenti, lucru extrem de important daca ne gandim ca aceasta conferinta este locul de nastere al conservatorismului modern, este locul in care activistii conservatori, care lucreaza intre oameni, la firul ierbii, se intalnesc cu elitele de la Washington. Aceasta conferinta, la care participa cei mai importanti oameni din administratia de la Casa Alba, este locul in care ideile se transforma in actiune in politica americana", afirma Eugen Tomac, citat in comunicat.

Liderul deputatilor PMP participa, in perioada 21-24 februarie, la Washington, la invitatia lui Matt Schlapp, presedintele al American Conservative Union, la conferinta anuala a conservatorilor americani. Din delegatie mai fac parte senatorul PMP Vasile Cristian Lungu si Sorin Roiban, coordonator Romanian GOP (Romanii Republicani).

"Am participat pana in prezent la mai multe reuniuni, de toate nivelurile, ale republicanilor americani si consider ca Romania are nevoie de cat mai multi prieteni in Administratia Trump. Conservatorii americani sunt deschisi, directi si pragmatici in relatiile lor cu parteneri din diverse colturi ale lumii. Am construit legaturi puternice in aceasta comunitate politica si sper ca eforturile noastre sa aduca beneficii acasa", a mai spus Tomac, potrivit comunicatului.