Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a spus, in cadrul unei conferinte de presa, ca din punctul de vedere al partidului “se impune demisia ministrului de justitie care a dezonorat functia de ministru si profesionist al dreptului asa cum ii place sa pretinda ca este”.

Ionel DancaFoto: Captura video

Acesta a mai spus ca PNL nu are instrumente sa intervina in procedura de revocare, dar va incerca sa exercite o presiune publica astfel incat ministrul Justitiei poate va fi convins sa renunte la aceasta procedura.

Potrivit acestuia, solicitarea de revocare a sefului DNA, facuta de ministrul Justitiei, afecteaza in mod grav increderea in lupta anticoruptie, increderea in respectarea legii atat, iar momentul in care “procurorul sef este revocat la presiunea unor persoane care au dosare penale, respectarea legii si lupta anticoruptie devine optionala, acest lucru nu poate fi acceptat intr-un stat al UE”.

Nu in ultimul rand, Ionel Danca a subliniat ca s-a vazut presiunea execitata de PSD si membrii ALDE care “strigau disperati” Tudorele, fa ceva”, incheind prin a spune: “Tudorel, mai bine o lasa-i cum era”.