Marian Oprisan, presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene (UNCJR), a declarat joi la adunarea generala a UNCJR ca descentralizarea e esentiala pentru dezvoltarea Romaniei. "Viitorul european e viitorul comunitatilor locale, nu al guvernelor. Nu vreau sa se inteleaga ca vreau sa critic guvernul. Dara asa cum am vazut in UE, decizia trebuie sa fie langa cetatean", a spus Oprisan, in prezenta premierului Viorica Dancila.

"Doamna premier, va spunem cu toata responsabilitatea, diferenta intre administratia din Romania si cea a altor tari occidentale e imensa. Acestea au facut descentralizarea acum 40 de ani, 50 de ani. Fara descentralizare in Ro... Daca stam sa umblam in permanenta la usile ministrilor, problemele oamenilor nu o sa fie rezolvate niciodata la timp", a mai spus Oprisan.

Premierul Dancila i-a raspuns ulterior lui Oprisan, spunand ca "am ascultat opinia dumneavoastra despre descentralizare. A fost un proiect agreat de Liviu Dragnea, discutat cu dvs, mediul academic, cred ca e necesara continuarea acestui proiect. Bineinteles, sa ne inspiram si din bunele practici europene".