Biroul Permanent National al PSD se reuneste miercuri pentru a stabili data Congresului extraordinar al partidului. Social-democratii au votat, in umra cu o saptamana, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca in 10 sau in 17 martie sa aiba loc Congresul extraordinar al PSD cerut de liderul partidului, Liviu Dragnea, potrivit news.ro.

Anuntul organizarii Congresului extraordinar al PSD a fost facut de Liviu Dragnea chiar inaintea sedintei Comitetului Executiv, el spunand ca vrea organizarea in martie a acestui congres, la care va cere si un vot de reconfirmare a sa ca lider al PSD.

"La acest congres, si cei care au facut scrisori sa le afirme si sa le sustina", a mai afirmat liderul PSD.

Dragnea a precizat ca la acest congres nu va fi desemnat si candidatul partidului la Presedintie.

El a spus insa ca va fi redefinit programul de guvernare.

"Vreau sa redefinim programul de guvernare, vreau sa eliberam societatea romaneasca de presiunile pe care le pun grupurile ilegitime, sa ne implicam in democratizarea societatii romanesti, vreau sa angajam PSD in cel mai ambitios program de dezvoltare pe termen lung", a declarat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a afirmat atunci ca la Congresul extraordinar din martie social-democratii vor sa lanseze un apel catre toata Romania prin care sa anunte "un proiect de tara pe 25 de ani". El a mai afirmat ca Liviu Dragnea nu are nevoie de o reconfirmare in functia de presedinte, deoarece asta se face doar la finalul mandatului.

Conform Statutului PSD. Congresul Extraordinar se convoaca la solicitarea Comitetului Executiv National, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele doua Camere sau a cel putin 16 organizatii judetene / de sector ale PSD.

Congresul Extraordinar al PSD este alcatuit din delegati alesi de catre Conferintele extraordinare ale organizatiilor judetene si a municipiului Bucuresti, conform Normei de reprezentare prevazuta in statut.

Congresul Extraordinar al PSD se convoaca pentru exercitarea atributiilor statutare, precum si pentru urmatoarele situatii: in cazul organizarii alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidentiale, la termen sau anticipate, pentru pregatirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; / in situatii deosebite.