Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a acuzat, intr-un comunicat de presa, ca inspectorii scolari judeteni ar fi demisi "in mod abuziv printr-un nou val de faxuri", fiind vorba in primul rand cei care au dat in judecata ministerul si care au castigat in prima faza, dupa ce in august 2017 au fost demisi astfel 13 sefi de inspectorate scolare.

"Pe langa acestia, sunt si alti inspectori generali si generali adjuncti in aceeasi situatie, cauza reprezentand-o lipsa carnetului rosu. Acestia au fost anuntati ca la evaluarea activitatilor manageriale din anul scolar precedent au obtinut punctaj 'nesatisfacator', ceea ce inseamna ca sunt demisi in mod automat. Este revoltator! PSD doreste subordonarea tuturor inspectorilor scolari. Vor sa numeasca inspectorii judeteni din pixul ministrului, fara concurs, fara criterii transparente si fara sa se tina cont de competente. PSD vrea sa puna interimari pentru a controla profesorii si directorii din scoli prin intermediul 'inspectorilor militanti de partid'", afirma Turcan.

"Doar prin subordonarea tuturor angajatilor din sistem, PSD va reusi sa duca la bun sfarsit planul diabolic de a inchide o mie de unitati de invatamant, de a comasa clase si scoli, de a demite profesori si angajati auxiliari, de a reduce cheltuielile din invatamant, altfel risca sa nu mai existe bani pentru salarii din toamna. Cu un inspector corect si care lupta pentru interesele elevilor, profesorilor si ale parintilor - aceste actiuni vor fi mai greu de implementat," mai afirma prim-vicepresedintele PNL.

Potrivit PNL, dupa autoevaluare si raportul de evaluare, trebuie sa existe si o comisie de evaluare formata din cinci membri, iar in documentul trimis prin fax lipseste rubrica cu autoevaluarea, incalcandu-se flagrant prevederile legale.

"Solicit Ministrului Educatiei sa anuleze deciziile scandaloase. Sa revina cu evaluari obiective asupra activitatilor inspectorilor. In plus, acolo unde exista inspectori scolari interimari, sa organizeze concursuri transparente, obiective si sa respecte toate prevederile legii", incheie Turcan.