​VIDEO Circ in comisia juridica: Nicolicea i-a taiat microfonul lui Stelian Ion - "O sa propun sanctionarea. Dati cu boxa!"

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 20 februarie 2018, 12:35 Actualitate | Politic


Eugen Nicolicea
Foto: Agerpres
Sedinta comisiei juridice de la Camera Deputatilor de marti a avut parte din nou de episoade de scandal, intre presedintele acesteia, deputatul PSD Eugen Nicolicea, si deputatul USR Stelian Ion. Nicolicea i-a taiat microfonul la o interventie lui Stelian Ion, intrucat a considerat ca acesta "divaga de la subiect", apoi i-a sugerat sa isi aduca "boxa", amintind de episodul in care deputatul USR a adus o boxa la o sedinta a comisiei pe legile justitiei si a pus muzica in timpul lucrarilor.

Deputatul USR ceruse ca un proiect al UDMR privind masurile privative de libertate care vizeaza, printre altele, modificari la Codul penal si de procedura penala, care se afla pe ordinea de zi, sa fie trimis la comisia speciala a lui Florin Iordache si continua sa isi exprime punctul de vedere cu privire la proiect cand Nicolicea l-a atentionat ca nu vorbeste pe subiect, apoi i-a taiat microfonul: "divagati de la subiect".

"Deja divagati si v-am avertizat. Va rog frumos sa va comportati civilizat! Nu sunteti la subiect. Stiti ceva? Aduceti boxa", i-a reprosat Nicolicea.

Stelian Ion a replicat ca exagereaza si ca nu poate sa stabileasca deputatul PSD ce ar trebui sa spuna. "Abuzati de functia de presedinte. Exagerati foarte mult. Alt refren in afara de boxa mai aveti?" i-a mai spus deputatul USR.

"Da, o sa propun sanctionarea", a spus Nicolicea. "Extraordinar, ati mai propus o data!" i-a raspuns deputatul USR.

"Lumea cred ca se lamureste ca aveti o atitudine abuziva" a completat Stelian Ion.

Discutiile dintre cei doi au continuat, Nicolicea taiandu-i microfonul de mai multe ori cand Ion incerca sa vorbeasca.

"Dumneavoastra va comportati ca in strada. Dati cu boxa", a mai afirmat Nicolicea.

Deputatul PNL Ioan Cupsa a intervenit ulterior sa spuna ca in comisia juridica nu ar trebui sa aiba loc astfel de dialoguri.

Mai jos puteti urmari transmisiunea video a sedintei (min 16):
Proiectul de lege al UDMR, adoptat tacit de Senat, a fost amanat, convenindu-se ca aspectele ce tin de cele doua coduri sa intre in discutia comisiei speciale condusa de Florin Iordache.

Proiectul de lege al UDMR, prin care se propune relaxarea conditiilor de liberare conditonata - altfel spus, cei condamnati pot iesi mai repede din inchisori prin micsorarea fractiilor de pedeapsa - a fost adoptat tacitc in luna noiembrie de catre Senat. Potrivit acestuia, in cazul condamnatilor care au implinit varsta de 60 de ani (cazurile Voiculescu – 70 de ani, Vantu - 61 de ani), se va putea dispune liberarea conditionata dupa efecturarea unei treimi din pedeapsa, fata de jumatate cum este in prezent, daca proiectul este adoptat.

O alta modificare substantiala se refera la judecarea cererii de liberare conditionata. In prezent, pentru ca un detinut sa poate fi liberat conditionat, cererea trebuie aprobata de o instanta, care nu are un termen de judecata. Potrivit noilor reguli, decizia este luata de la instanta si mutata la judecatorul de supraveghere a privarii de libertate, in termen de trei zile de la formularea cererii de catre detinut.

Sorin Dumitrascu, expert in problemele penitenciarelor si fost director ANP, a declarat pentru HotNews.ro in primvara anului trecut, la momentul depunerii proiectului in parlament, ca mutarea deciziei de la instante la un singur om (judecatorul de supraveghere) este o schimbare de legislatie riscanta.

“Problema ar fi ca interventiile si presiunile sunt infinit mai usoare”, explica Dumitrascu. In opinia lui, si impunerea unui termen de trei zile pentru pronuntarea unei decizii este “absolut nerealista”. “Liberarea conditionata nu este un drept al detinutului. De acord ca e bine sa ii scoatem din penitenciare pe cei care dau dovezi ca se schimba, dar nu e in ordine ca sa se ajunga la idea ca liberarea conditionata ar fi un drept”, afirma fostul sef ANP. 

Citeste aici proiectul de lege

Modificari propuse la Codul Penal

Condiţiile liberării condiţionate în cazul pedepsei închisorii. Liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă

Cum este acum
Articolul 100
a)  cel  condamnat  a  executat  cel  puţin  două  treimi  din  durata  pedepsei,  în  cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;

Cum se schimba
Articolul 100
a) cel condamnat a executat cel putin jumatate din durata pedepsei, in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani, sau cel putin doua treimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 15 ani, in cazul inchisorii mai mari de 10 ani.

Cum este acum

(2) În  cazul  condamnatului  care  a  împlinit  vârsta  de  60  de  ani,  se  poate  dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani, sau a cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în alin. (1) lit. b) – d).

Cum se schimba
(2) In cazul condamnatului care a implinit varsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea conditionata, dupa executarea efectiva a cel putin o treime din durata pedepsei, in cazul inchisorii ce nu depaseste 10 ani, sau cel putin jumatate din durata pedepsei, in cazul inchisorii mai mari de 10 ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în alin. (1) lit. b) – d).

Cum este acum
(3) In calculul fractiunilor de pedeapsa prevazuta in alin. (1) se tine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. In acest caz, liberarea conditionata nu poate fi dispusa inainte de executarea efectiva a cel putin o treime din durata pedepsei inchisorii, cand aceata nu depaseste 10 ani, si a cel putin jumatate, cand pedeapsa este mai mare de 10 ani.

Cum se schimba
(3) În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (1) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin două treimi, când pedeapsa este mai mare de 10 ani.

Cum este acum
(4) In calculul fractiunilor de pedeapsa prevazute in alin. (2) se tine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. In acest caz, liberarea conditionata nu poate fi dispusa inainte de executarea efectiva a cel putin o patrime din durata pedepsei inchisorii, cand aceasta nu depaseste 10 ani, si a cel putin o treime, cand pedeapsa este mai mare de 10 ani”.

Cum se schimba
(4) În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (2) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin o treime din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin jumătate, când pedeapsa
este mai mare de 10 ani.

Modificari propuse la Codul de Procedura Penala

Cum este acum
Art. 587 - Liberarea conditionata
(1) Liberarea conditionata se dispune, la cererea sau la propunerea facuta potrivit dispozitiilor legii privind executarea pedepselor, de catre judecatoria in a carei circumscriptie se afla locul de detinere.
(2) Cand instanta constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru acordarea liberarii conditionate, prin hotararea de respingere fixeaza termenul dupa expirarea caruia propunerea sau cererea va putea fi reinnoita. Termenul nu poate fi mai mare de un an si curge de la ramanerea definitiva a hotararii.
(3) Hotararea judecatoriei poate fi atacata cu contestatie la tribunalul in a carei circumscriptie se afla locul de detinere, in termen de 3 zile de la comunicare. Contestatia formulata de procuror este suspensiva de executare.

Cum se schimba
Art 581 – Liberarea conditionata
(1) Liberarea conditionata se dispune de catre judecatorul de supraveghere a privarii de libertate prin incheiere, la propunerea comisiei pentru liberare conditionata, la cererea persoanei condamnate potrivit dispozitiilor legii privind executarea pedepselor, in termen de trei zile de la formularea cererii
(2) Cand judecatorul de supraveghere a privarii de libertate constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru acordarea liberarii conditionate, prin incheierea de respingere fixeaza termenul la expirarea caruia propunerea sau cererea va putea fi reinnoita. Termenul nu poate fi mai mare de 1 an si curge de la data ramanerii definitive a respingerii liberarii conditionate.
(3) Incheierea de respingere a liberarii conditionate poate fi atacata cu contestatie la judecatoria in circumscriptia careia se afla penitenciarul de catre persoana condamnata in termen de 5 zile de la comunicare. In vederea solutionarii contestatiei privind respingerea liberarii conditionate instanta de judecata poate consulta dosarul individual al persoanei condamnate sau poate solicita copii ale actelor si documentelor din acesta.

Proiectul de lege initiati de parlamentarii UDMR mai prevede si alte modificari la Codul de Procedura Penala: se introduce arestul la domiciliu ca forma obligatorie de executare a pedepsei privative de libertate, or acest lucru ar trebui sa ramana, potrivit expertilor, o optiune la latitudinea judecatorului.

Zile taiate din pedeapsa pentru fiecare carte scrisa in penitenciar


De asemenea, proiectul prevede ca celor care scriu carti in penitenciar li se reduc pedepsele cu cate 20 de zile pentru fiecare lucrare: "In cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 20 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate."

Proiectul se refera si la scaderea pedepselor in functie de zilele de munca prestate, prevedere deja modificata si aflata in vigoare de Legea privind executarea pedepselor - recursul compensatoriu, care a dus la eliberarea unui numar foarte mare de detinuti in ultimele doua saptamani. (Vezi aici cati detinuti au iesit in prima zi de aplicarea acelei legi)

Se modifica astfel art. 96 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor:

"In cazul in care se presteaza o munca remunerata, se considera 4 zile executate pentru 3 zile de munca;
In cazul in care se presteaza o munca neremunerata, se considera 3 zile executate pentru 2 zile de munca.
In cazul in care munca este prestata pe timpul noptii, se considera 2 zile executate pentru o noapte de munca."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5592 vizualizari

 • +16 (18 voturi)    
  Mda (Marţi, 20 februarie 2018, 12:41)

  Soljenitin [utilizator]

  Pai, ce sa iasa cand stai de vorba cu un securist ca Nicolicea?
  Te bagi in troaca, te mananca porcul. Vorbesti cu Nicolicea, te umple de raie pesedista.
  • +16 (18 voturi)    
   Batrinul securist (Marţi, 20 februarie 2018, 13:47)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Nicolicea provine din promotia 89.
   Nu a mai apucat glorioasa perioada a regimului ceausist-securist cand isi putea utiliza talentul in cercetare penala.
   Provenit din randul colaborationistilor din centrele de calcul,obiective strategice ale securitatii, a fost trimis la studii la Baneasa exact in 89 si a ramas pe cursurile scurte si trimis in productie ca rezerva de cadre.
   Iata ce a ajuns si cu ce se ocupa.
   Culmea obrazniciei este ca zice ca el a fost votat si are aprobarea poporului sa faca toate porcariile pe care le face.
   Exact ca in ceausism...
   • +9 (11 voturi)    
    Facultate de la 50 de ani, la distanta, (Marţi, 20 februarie 2018, 15:24)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    la Spiru Haret, la Turnu Severin. Se poate si mai rau ??? Deci va dati seama cata stiinta a acumulat in ceafa aia groasa a lui. Nesimtirea in vine din familie, din cei 7 ani pe care i-a urmat si pe aia, probabil, la fara frecventa.
 • +15 (17 voturi)    
  ... (Marţi, 20 februarie 2018, 12:48)

  ak33 [utilizator]

  "Dicriminare pentru mame fara copii". Bv securistule ,mama fara copii mai e mama?
 • +22 (24 voturi)    
  Pumnul In Gura. (Marţi, 20 februarie 2018, 12:55)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  Tipic P$D - CIUMA RO$IE .

  Fmmvig la toti de ciumati , vine ea si Ziua Dreptatii ...
  • -2 (10 voturi)    
   Oare? (Marţi, 20 februarie 2018, 14:06)

   tarantella [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   Numai cu "proteste tacute" si showuri de lumini si lasere, nu prea cred.
 • +19 (21 voturi)    
  Nicolicea e un sociopat al lui Dragnea, (Marţi, 20 februarie 2018, 12:59)

  emil bobu [utilizator]

  asta e, Romania a vrut PSD la putere.

  Oricum, USR-istul poate sa vina cu o boxa ieftina wireless cu baterii si un microfon, n-are neaparat nevoie de instalatia din sala.

  Asemenea masuri sunt necesare, avand in vedere ca e vorba de PSD, cei mai ticalosi dintre ticalosi.
  • -3 (3 voturi)    
   Putin probabil (Marţi, 20 februarie 2018, 16:31)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Nu Romania a vrut, Rusia a vrut. Si a platit greu pentru asta, de fapt tot cu banii nostri. De-acolo vin gaurile in buget, nu de la micii nostri ciorditori.
 • +15 (17 voturi)    
  Pumnul in gura (Marţi, 20 februarie 2018, 13:12)

  troncota [utilizator]

  asta stiu bolsevicii pesedisti!
 • +10 (12 voturi)    
  Nicio conditionare de acoperirea prejudiciului ! (Marţi, 20 februarie 2018, 13:24)

  Susufler0 [utilizator]

  Partea vatamata, constituita parte civila sa fie multumita cu faptul ca inculpatul este condamnat penal la o pedeapsa privativa de libertate si obligat sa-i restituie prejudiciul produs prin infractiune.

  Sa fie multumita ca inculpatului i s-au sechestrat niste bunuri, pt ca sa ii fie garantata acoperirea pagubei si cam atat !

  Domnilor legislatori, de ce nu propuneti si alte modificari de genul : "In masura in care inculpatul acopera efectiv 1/3 din prejudiciu, acesta poate fi eliberat conditionat dupa executarea a 1/3 din pedeapsa aplicata ! Si tot asa... pt jumatate, jumatate, pt trei sferturi, trei sferturi... etc. Inculpatul daca vrea sa iasa mai repede din inchisoare sa se dea peste cap, sa faca pe dracu-n patru si sa-si vanda proprietatile pt a acoperi cash prejudiciul. Statul sa fie doar un supervizor al operatiunilor !

  Voi in schimb nu stiti ce sa mai faceti ca sa impiedicati o sedere mai lunga a borfasului in puscarie !

  Eu , de peste un an tot zic in gluma ca modificarile voastre o sa ajunga pana acolo incat un condamnat la pedeapsa de, sa zicem, 6 ani inchisoare, avand varsta de 60 de ani, o sa intre vineri pe poarta penitenciarului, o sa scrie in weekend vreo 10 carti stiintifice si o sa fie eliberat conditionat luni, cu scuzele de rigoare pt faptul ca, dupa calculul corectat ar fi trebuit sa fie eliberat inca de joi !

  PS. Ei se pare ca in curand, cu modificarile UDMR trecute si cu ce s-o mai face pe parcurs in Parlament, gluma mea nu va mai fi o gluma !!! :)))
 • +7 (9 voturi)    
  unde (Marţi, 20 februarie 2018, 14:11)

  zot [utilizator]

  se afla nicolicea si serban nicolae apare si circul de
  mahala si de prost gust, dar prielnic si sustinut de psd+
  alde.
 • +5 (7 voturi)    
  parerea mea (Marţi, 20 februarie 2018, 14:35)

  ..13 [utilizator]

  Nicolicea nu are nici o legatura cu dreptul.

  Nu numai ca este departe de drepturile omului dar are la activ, cel mai putin de 1 an un numar de minim 3 initiative care s=au dovedit a fi neconstitutionale.

  Curat ghinion coane Nicolicea!

  Cel mai grav este ca specimenul acesta se ocupa si de regulamentul din Parlament.

  ca nu ii da voie sa vorbeasca unui membru al opozitiiei - care pe deasupra este si firava - este mai nimic fata de cele ce s-au petrecut sub atenta indrumare a acestui specimen, a lui Serban Nicolae si a altora din gasca lor, acolo, in Parlament.

  Parerea mea este ca JK trebuie sa forteze putin nota - vreau anticpatele - Haideti domnule presedinte este timpul sa jucati putin...

  astia ne rup oasele si nu mai ajungem intregi daca raman tot ei la butoane pana la expirarea mandatului acordat de prostavani.

  Nu cred ca votantii lor au vreo strangere de inima, vreun regret asa ca astia care am mai ramas trebuie sa facem un front comun si sa cerem alegeri anticipate -

  Fara penali in Parlament.

  Macar atat pot sa faca si partidele din opozitie - sa ceara audienta la Presedinte- daca nu cumva Presedintele se sesizeaza si mai arunca un speech - poate mai tintit - de data asta- si sa sfarsim mai repede jocul asta periculos si daunator...

  Nu cred ca Joi se va intampla ceea ce asteapta unii penali.

  Regrete - este ca la Verdun aici, acum!
  Asta ca nu uitam centenarul -

  Fericiti cei ce pot relua bataliile pentru o RO onesta, mare si puternica!
 • +4 (4 voturi)    
  Individul asta profund malefic, (Marţi, 20 februarie 2018, 18:11)

  Rescator [utilizator]

  Are "calitatea" de telespectator cu rol "determinant" in
  "Revolutia " din Decembrie 1989.Nici acum la mai bine
  de 28 de ani de la lovitura de stat nu a aflat ca un rol
  determinant au avut serviciile secrete KGB si GRU
  (URSS),CIA(SUA) AVO(Ungaria) si alte vreo zece
  servicii din tarile "prietene".Tupeul,nesimtirea si ura
  fata de cetatenii romani sunt ,la Pricolicea,de o dimensiune cosmica.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by