Deputatul PNL Marilen Pirtea, rector al Universitatii de Vest din Timisoara, a declarat luni, intrebat cum vede faptul ca fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea va preda cursuri la institutia de invatamant superior, ca toti cei care au experienta in domeniul securitatii si au calitatea legala de a preda sunt bine veniti, potrivit Agerpres.

Marilen PirteaFoto: cdep.ro

"Universitatea de Vest din Timisoara are un program de studii in securitate, infiintat in acest an, la care ne dorim sa tina prelegeri, cursuri, conferinte specialisti ai domeniului. Timisoara fiind o zona cross border la granita cu Ungaria, Serbia, cred ca aceste concepte de securitate in general, economic, energetica, cyber security, sunt foarte importante pentru studenti, pentru populatie, de aceea cred ca toti cei care detin un bagaj de cunostinte, de abilitati, experienta in acest domeniu si au calitatea legala de a sustine astfel de cursuri sunt bine veniti in cadrul acestor programe", a precizat Pirtea, la Parlament.

El a spus ca procedura legala este respectata in acest caz.

"Facultatea care gestioneaza programul de studii a intreprins aceste demersuri, Senatul Universitatii trebuie sa aprobe toti colaboratorii care sunt in regim de plata cu ora sau in diferite moduri de colaborare cu universitatea", a explicat Pirtea.

Intrebat daca este moral ca Florian Coldea sa predea cursuri in contextul in care a fost trecut in rezerva ca urmare a unor suspiciuni, Pirtea a raspuns: "Noi nu discutam alte aspecte ale dlui Coldea, ci doar experienta domniei sale de a putea disemina studentilor o serie de informatii si din experienta pe care o are legata de domeniul de securitate. Problema noastra ca universitate este aceea de a asigura studentilor un bagaj de cunostinte reale, dintr-o anumita experienta a cadrelor didactice si cred ca aceste speculatii de presa nu fac obiectul prezentei temporare si in anumite momente si module ale dlui Coldea in acest program de studiu".