Presedintele PMP, senatorul Traian Basescu, a declarat, duminica seara, ca, in opinia sa, Laura Codruta Kovesi nu ar trebui schimbata de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, dar ar trebui pusa sa "curete" aceasta institutie, mentionand ca atat aceasta, cat si presedintele Klaus Iohannis au gresit nerecunoscand public "erorile si deficientele" DNA, potrivit Agerpres.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

Traian Basescu a afirmat ca in DNA exista "livezi de Portocali", facand trimitere la procurorul Mircea Negulescu, si ca, daca ar fi fost in locul Laurei Codruta Kovesi, si-ar fi asumat neajunsurile si ar fi facut un plan de masuri pentru "cresterea performantei si acuratetii' DNA, inclusiv o evaluare a tuturor procurorilor din subordine.

"Sunt lucruri asupra carora cred ca un procuror-sef putea sa aiba o minima flexibilitate si sa le recunoasca (...) Ma asteptam sa-si asume niste lipsuri ale institutiei, de la personal de proasta calitate in unele situatii, la falsificari de stenograme, la falsificari de rapoarte de expertiza, la fortarea unor denuntatori si aranjamente procurori-denuntator", a afirmat Traian Basescu la B1TV.

Potrivit lui Basescu, cel mai probabil Laura Codruta Kovesi va ramane la conducerea DNA pana la finalul mandatului: "Eu am o spaima: ce vine dupa ea. Eu cred ca asta e perspectiva, sa ramana pana isi incheie mandatul (...) si pe urma va vedea dansa ce va face (...) Are mai multe variante din 2019: ori Bruxelles, ori consilier prezidential, ori se intoarce inapoi la DIICOT, de acolo de unde am luat-o acum 12 ani (...) sau, daca vor mai fi cateva informatii (...) ca ale doamnei Moraru, s-ar putea sa aiba probleme penale. Nu este exclusa nicio varianta (...), poate fi in orice situatie dupa ce isi termina mandatul. Cum am fost si eu, am avut opt dosare dupa ce mi-am terminat mandatul."

Fostul presedinte a adaugat ca poate avea si cuvinte de lauda pentru Laura Codruta Kovesi, nu doar critici, insa nu poate sa nu remarce si un alt aspect negativ, anume faptul ca, dupa declaratiile de presa sustinute recent, aceasta a dat un interviu unei publicatii straine in care a vorbit despre "o campanie de calomniere a DNA".