Vicepremierul Paul Stanescu, presedinte al PSD Olt, a declarat vineri, la Slatina, ca nu va candida pentru vreo functie in cadrul congresului extraordinar al partidului, potrivit Agerpres.

Paul StanescuFoto: Hotnews

"La Congres, chiar daca vor fi alegeri, nu stiu, la vicepresedinti - in Comitetul Executiv viitor se vor lua deciziile - nu voi candida la nicio functie", a spus Paul Stanescu.

Intrebat daca ar putea avea loc schimbari la nivel de vicepresedinti si daca presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, va ramane in aceasta functie, Stanescu a afirmat ca vicepresedintii au fost alesi la congres si nu crede ca cineva va demisiona.

"Nu cred ca isi da demisia cineva. Vicepresedintii sunt alesi de congres si demisia e un act de vointa unilaterala, pana la urma. Da, eu cred ca va ramane domnul Badalau (presedinte executiv - n.r.). Domnul Badalau este presedinte executiv interimar, nu e ales de congres, practic, a fost (ales - n.red.) in cadrul unui Comitet Executiv acum un an si ceva, nu mai retin exact. E decizia dumnealui daca isi da demisia din presedinte executiv. Dar domnul Badalau n-a fost ales de congres, pentru ca presedinte executiv ales de congres a fost domnul Zgonea", a punctat Stanescu.

Presedintele PSD Olt a opinat, raspunzand unei intrebari, ca premierul Viorica Dancila nu este interesata de functia de presedinte executiv al PSD.

"Nu cred ca doamnei prim-ministru Viorica Dancila ii mai trebuie o asemenea functie politica. Chiar nu cred lucrul asta, pentru ca are foarte multe de facut ca prim-ministru. Eu nu cred ca se gandeste doamna Viorica Dancila, cu care am o relatie apropiata, n-am auzit-o despre asa ceva. Dar in viata e posibil orice. Dar eu chiar nu cred ca doamna Viorica Dancila se gandeste sa candideze la functia de presedinte executiv al PSD", a spus Paul Stanescu.

Presedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Badalau, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu stie daca va mai candida la functia de presedinte executiv al PSD la congresul extraordinar al partidului, din martie si ca regreta perioada in care era presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Giurgiu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, miercuri, intentia organizarii unui congres extraordinar al partidului. El a declarat, inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca acest congres ar putea avea loc in luna martie.