Deputatul PNL Laurentiu Leoreanu a anuntat ca va propune o initiativa legislativa pentru redirectionarea unui anumit procent din impozitul pe venit catre ONG-uri, in locul impozitului pe profit, potrivit unui comunicat de presa.

Laurentiu Leoreanu (PNL)Foto: cdep.ro

"Revolutia Fiscala a PSD nu s-a multumit sa creeze haos in sistemul bugetar si la nivelul firmelor private, dar a distrus si finantarile organizatiilor non-guvernamentale. Prin modificarile recente la Codul Fiscal, circa 80% din firmele care ar fi putut sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit catre fundatii si asociatii, nu mai pot face acest lucru. Am discutat cu mai multe organizatii non-guvernamentale din judetul Neamt si situatia este dramatica pentru multe dintre ele, mai ales cele din domeniul social, inclusiv cu asociatiile aflate in sprijinul persoanelor cu dizabilitati: vor fi nevoite sa isi restructureze bugetele si activitatile, intr-o zona in care statul are mare nevoie de suport. In toate statele occidentale exista tendinta de a acorda facilitati organizatiilor non-guvernamentale tocmai pentru a degreva statul de anumite sarcini pe care sectorul ONG le poate indeplini mult mai bine, dar in Romania se pare ca acesta este sugrumat. De aceea, in curand voi propune redirectionarea unui anumit procent din impozitul pe venit catre ONG-uri, in locul impozitului pe profit, cu deducerile aferente. Este o solutie agreata de organizatiile non-guvernamentale si sper sa obtin sprijinul parlamentar necesar pentru aceasta modificare" afirma vicepresedintele PNL, potrivit comunicatului.

Potrivit acestuia, ONG-urile "sunt printre cele mai afectate de obligativitatea de a plati cote la nivelul salariului minim cu norma intreaga, desi au angajati part-time. Suntem obligati sa le acordam o mana de ajutor pentru ca, altfel, le este pusa in pericol activitatea in beneficiul comunitatii."

"Observ ca PSDragnea are o apetenta pentru a lovi tocmai in initiativa privata. Mai toata Revolutia Fiscala pare ca este o razbunare indreptata impotriva firmelor, multinationalelor, ONG-urilor, fix mediul care mai bine si-ar taia o mana decat sa voteze cu Liviu Dragnea si compania", mai spune acesta.