DNA trebuie refacuta din temelii, a declarat luni liderul senatorilor social-democrati, Serban Nicolae, adaugand ca, in opinia sa, Laura Codruta Kovesi ar trebui sa plece de la sefia institutiei, transmite Agerpres.

Serban NicolaeFoto: Agerpres

Intrebat daca sefa DNA ar trebui sa isi dea demisia, liderul senatorilor PSD a spus: "Din punctul meu de vedere nu mai poate ramane in fruntea acestei institutii".

"De regula, pe mine spovedaniile invinsilor nu ma impresioneaza foarte tare, ma ajuta sa incerc sa previn pe viitor o asemenea procedura, asemenea mecanisme de o ticalosie greu de imaginat, pentru ca eu cred ca inca nu am aflat totul. Noi am aflat ca lupta anticoruptie era una selectiva. Daca prindeai un corupt nu il sanctionai, incercai sa il fortezi sa iti dea un alt corupt mai interesant sau mai important. In toata aceasta perioada, oameni au fost distrusi - au fost distrusi oameni, cariere, familii -, daca ar fi fost o lupta anticoruptie, atunci ar fi fost sanctionati toti coruptii descoperiti", a declarat Serban Nicolae, la sediul PSD, inainte de sedinta Biroului Permanent National.

Potrivit acestuia, s-a ajuns "intr-un moment foarte grav, in care practic DNA ar trebui refacuta din temelii".