Deputatii USR Iulian Bulai si Tudor Benga au anuntat ca isi vor dona lunar diferenta de bani primiti la indemnizatia de parlamentar, de circa 840 lei. "Este lipsit de respect ca dupa ce ni s-au dublat salariile in iulie, in ianuarie sa ni se mai dea aproape 1000 de lei", scrie Bulai, pe Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu sunt de acord cu aceasta crestere a indemnizatiei parlamentarilor. Astazi sunt empatic cu toti cei care primesc bani mai putini, in ciuda promisiunilor de marire salariala. In urmatoarea perioada voi dona lunar suma de 800 de lei catre un ONG cultural sau social. Nu sunt populist. Incerc sa fiu empatic. Pur si simplu nu pot sa traiesc cu ideea ca intr-o tara cu oameni saraci si tristi mie mi se mareste substantial salariul la fiecare 6 luni", sustine acesta.

La randul sau, Benga sustine ca va face acest gest, insa mai intai vrea sa se asigure ca cei care l-au votat sunt de acord.

"Ca deputat, am incasat net cu 840 RON mai mult in luna ianuarie 2018 fata de decembrie 2017. O suma deloc de neglijat ce pentru prea multi oameni din tara asta poate reprezenta traiul lor pe o luna sau chiar mai mult. Desi am pledat, votat si ne-am impotrivit prin numeroase mijloace acestor modificari, ramane realitatea faptului ca statul roman ne vireaza acesti bani lunar in cont in timp ce acelasi stat baga simultan mana in buzunarele altor oameni pentru a lua, adesea oameni ce nu au nici pe departe mijloace de a se apara.

Asa ca dupa o serie de sugestii venite din partea voastra consider ca e de bun simt sa deschid discutia. Am toata disponibilitatea de a dona acest surplus, macar pana la remedierea consecintelor acestui haos pentru categoriile cele mai vulnerabilizate de ¬Revolutia Fiscala¬. Dar inainte de a o face am nevoie sa ma asigur ca voi, oamenii care m-ati trimis in Parlament sa va reprezint, sunteti de acord cu acest lucru. Pentru ca inevitabil vor aparea acuze de populism ieftin sau chiar mai rau. Iar parte din lucrurile pe care mi le-am asumat atunci cand am promis schimbarea clasei politice a fost si combaterea populismului ieftin" a scris deputatul USR.