Edilul Iasului, Mihai Chirica, a afirmat, miercuri, ca ''se incearca destructurarea organizatiilor'' PSD cu rezultate si a opinat ca ''partidul este furat in momentul de fata de cei care nu iubesc social democratia'', potrivit Agerpres.

Mihai ChiricaFoto: Facebook

"Cred ca partidul este furat in momentul de fata de cei care nu iubesc social democratia si se incearca destructurarea organizatiilor care au rezultat pentru a face culoar, probabil, altor formatiuni politice", a spus Chirica, intrebat despre situatia din partid.

Referitor la convocarea Biroului Permanent Judetean si organizarea unui CEx pentru excluderea sa, a viceprimarului Gabriel Harabagiu si a altor membri de partid, edilul a aratat ca ''este probabil o presiune pe care o suporta din partea Bucurestiului''.

''In spatiul public a aparut un singur punct de vedere, cel al secretarului organizatiei de la nivel national, si probabil ca pe aceasta presiune s-au grabit si dumnealor. In orice caz, primarii (...) impartasesc alte puncte de vedere. (...) Imi este greu sa cred ca nu este si domnul Dragnea implicat aici", a sustinut el.

Primarul Iasului a admis ca exista ''o ruptura'' intre el si conducerea judeteana a partidului, respectiv, presedintele PSD interimar, Maricel Popa.

"Cu parere de rau, este o fisura, dar nu de neastupat, ca sa spun asa. Cred ca se vor gasi puncte comune", a mai spus Chirica.

De asemenea, intrebat despre declaratiile critice facute la adresa conducerii partidului si la decizii ale guvernantilor, daca ar proceda altfel, edilul a subliniat ca tot ceea ce a ''pronuntat s-a demonstrat a fi adevarat.

"Cu siguranta nu. De fiecare data, tot ceea ce am pronuntat s-a demonstrat a fi adevarat. Nu am spus numai noi. Membrii de partid s-au aratat indignati de ceea ce s-a petrecut de-a lungul timpului. (...) Desigur, si cei care nu sunt aici, cei care nu sunt simpatizanti. Noi am luat un vot masiv. Vorbeam de zeci de mii din Iasi, sute de mii din judet, milioane de voturi din tara, care depasesc numarul membrilor de partid, desigur", a explicat Chirica.

Declaratiile au fost facute la finalul sedintei Organizatiei Municipale Iasi a PSD, in cadrul careia membrii au votat impotriva excluderii din partid a primarului Mihai Chirica si viceprimarului Gabriel Harabagiu. O decizie similara a fost adoptata si in cazul presedintelui executiv al Organizatiei Municipale Iasi, Sorin Iacoban, dar si impotriva sanctionarii cu avertisment a presedintelui Organizatiei Municipale, Paul Corneliu Boisteanu, si a secretarului executiv al Organizatiei Municipale, Gabriel Teodorescu.

Membrii Comisiei de Etica din cadrul PSD Iasi au propus marti Biroului Permanent Judetean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului iesean la adresa conducerii PSD, informeaza News.ro.

Reprezentanti din conducerea PSD Iasi au confirmat marti seara pentru News.ro faptul ca membrii Comisiei de Etica au decis cu patru voturi din sapte excluderea primarului de Iasi Miha iChirica din PSD, propunerea fiind inaintata Biroului Permanent Judetean al organizatiei.

Totodata, Comisia de Etica a mai propus excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Harabagiu si a fostului deputat de Iasi Sorin Iacoban, ambii apropiati ai primarului de Iasi.