Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat miercuri ca liberalii iau in calcul atacarea la Curtea Constitutionala a propunerii legislative privind infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures ca unitate de invatamant preuniversitar cu predare in limba maghiara, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem in analiza, cautam temeiuri de neconstitutionalitate. Am identificat deja cel putin un temei si in masura in care vom avea temeiuri suficiente vom ataca (n.r. la CCR). Regret ca acest proiect a trecut si cu sprijinul unora din Opozitie", a afirmat Orban, la Parlament.

Intrebat daca adoptarea acestui proiect are legatura cu sustinerea pe care o are UDMR de la momentul in care a fost votat Guvernul Dancila, el a raspuns afirmativ: "Cu siguranta. UDMR este lipit ca marca de scrisoare de Dragnea si de Tariceanu. De altfel, se si vede ca UDMR nu mai are nicio legatura cu familia politica din care face parte astazi si este carja pe care se sprijina Guvernul socialisto-comunistoid de astazi. In pare rau, dar eu cred ca si cetatenii romani apartinand etniei maghiare sufera la fel de mult ca si cetatenii romani de pe urma catastrofelor declansate de acest Guvern in economie, in societate, in sistemele publice si intr-un fel cred ca UDMR nu-si reprezinta oamenii care i-au votat si i-au trimis in Parlament."