Deputatul USR Stelian Ion a declarat, marti, la Parlament, ca activitatea Comisiei juridice a fost suspendata astazi pe motiv ca presedintele acesteia, Eugen Nicolicea, ar avea o intalnire cu oficiali ai Comisiei de la Venetia, probabil despre legile justitiei, scrie News.ro.

Eugen NicoliceaFoto: Agerpres

"Am aflat indirect din motivarea pe care a spus-o colega noastra la inceputul sedintei Comisiei juridice, aceea ca se contramandeaza aceasta sedinta pentru ca presedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, sta de vorba cu reprezentantii Comisiei de la Venetia si iata cum aflam noi pe cai indirecte lucruri foarte, foarte importante pentru activitatea Parlamentului si care sunt de interes national", a declarat Stelian Ion.

El mai spune ca nu stie daca delegatia a venit invitata sau din proprie initiativa.

"Nu stim daca au venit din proprie initiativa sau daca au fost invitati, atata vreme cat nu am stiut nici macar ca exista o asemenea delegatie astazi in Parlamentul Romaniei", a precizat Stelian Ion.

"Am presupus ca este vorba de legile justitiei si probabil de propunerile de modificare a Codurilor penal si de procedura penala", a continuat deputatul USR.

Ion a spus ca, daca reprezentantii Comisiei de la Venetia sunt in Parlament, USR trebuie sa aiba, de asemenea, o discutie cu aceasta delegatie.

"Daca mai raman si daca vom afla acest lucru, cu siguranta trebuie sa luam si noi legatura. (...) A fost o discutie informala, doar am fost anuntati ca nu se va tine aceasta Comisie juridica, urmeaza sa facem demersurile in perioada imediat urmatoare pentru a ne intalni si noi cu acesti reprezentanti", a spus deputatul USR.