Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anuntat marti ca ministrul ungar de Externe i-a transmis invitatia premierului Viktor Orban pentru o intrevedere la nivel de sefi de partide, urmand sa fie stabilita data acesteia, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mi-a transmis (ministrul ungar de Externe - n.r.) invitatia premierului Orban, in calitate de presedinte de partid, sa ne vedem ca presedinti de partide si i-am spus ca o sa-i transmit azi, maine, care ar fi cateva date posibile, sa aprofundam temele de discutie", a declarat Dragnea, la Parlament.

Potrivit acestuia, intalnirea avuta luni cu Peter Szijjarto, ministrul Afacerilor Externe si Comertului Exterior din Ungaria, a fost una buna, in care au fost abordate probleme referitoare la proiecte de infrastructura, dar si la Fundatia Gojdu.

"Am abordat cateva teme extrem de importante si pentru Romania si pentru Ungaria si anume cateva proiecte de infrastructura mare - o legatura intre Bucuresti si Budapesta pe calea ferata si vorbim de cale ferata de mare viteza. De asemenea, o discutie despre posiblitatea ca in viitorul foarte apropiat Romania sa poata deveni un furnizor de gaze naturale pentru Ungaria. Si am discutat, de asemenea, despre Fundatia Gojdu si i-am spus domnului ministru: cred ca putem avea suficienta intelepciune ambele parti sa incepem o discutie serioasa si fara patima despre mostenirea Gojdu si nu a respins ideea. Am mai discutat despre cateva puncte de trecere a frontierei pentru care se daduse acordul anul trecut si sunt intarziate - nu am reusit sa aflu care este motivul - si am convenit ca o sa informez si Guvernul sa ia legatura cu omologii lor ca sa deblocheze aceste cel putin doua puncte in prima faza, ca sa poata trece granita usor si cetatenii ungari si cetatenii romani", a spus Liviu Dragnea