Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a sustinut marti, referindu-se la o eventuala modificare a Legii privind organizarea si functionarea SPP, ca cei din coalitia de guvernare nu vor sa ia SPP de la presedinte, potrivit Agerpres.

Escorta SPPFoto: SPP

Intrebat daca s-a decis ceva in legatura cu infiintarea unei comisii de ancheta cu privire la implicarea Serviciului de Protectie si Paza in politica, Dragnea a spus ca in urmatoarele zile va discuta cu presedintele Senatului pe acest subiect.

"Nu am avut cand sa discutam. Nu respingem aceasta initiativa. O sa o discut astazi-maine cu domnul Tariceanu. Ce am inteles eu aseara, ca a fost un vot politic la PNL sa fiu chemat si eu si premierul la Comisia de aparare din Senat, in schimb a fost tot un vot sa nu fie chemat Pahontu (seful SPP - n.r.). Este putin ciudat si penibil sa nu fie chemat la acea comisie subiectul discutiei si alti oameni care au inceput sa vorbeasca in ultima perioada. Dupa parerea mea asta e o gluma politica. Dincolo de asta, subiectul SPP este foarte serios si devine din ce in ce mai grav. Sunt mai multi oameni care vor sa vorbeasca, este foarte posibil sa luam o astfel de decizie, dar, repet, o sa discut cu domnul Tariceanu", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

Referindu-se la o eventuala modificare a Legii privind organizarea si functionarea SPP, Dragnea a spus: "Sub nicio forma nu vrem sa luam SPP de la presedinte".