PNL va depune o motiune simpla impotriva ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, acuzand-o ca a mintit in privinta cresterilor salariale, informeaza News.ro.

Mara CalistaFoto: Agerpres

"Am discutat despre depunerea unei motiuni simple impotriva ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Motivele sunt evidente. Mediul privat, acele derogari de la ordonanta 82 de la Legea dialogului social prin care s-a incercat obligarea mediului privat sa creasca salariile in valoare bruta astfel incat netul anagajatilor sa ramana acelasi. Lipsa de predictibilitate, lipsa de coerenta in ceea ce priveste Codul Fiscal, dar si cresterile care nu au mai fost cresteri in segmentul public, toate acestea ne-au determinat sa luam aceasta decizie", a declarat luni deputatul PNL Mara Calista.

Ea a explicat ca toate categoriile de bugetari vor avea scaderii, in conditiile in care nu s-a facut un studiu de impact referitor la transferul contributiile din sarcina angajatorului in sarcina angajatului.

"Acest artificiu al transferului contributiilor din sarcina angajatorului in sarcina angajatului nu a facut decat sa dea peste cap si mai mult sistemul de salarizare si fiscalitatea in Romania. Toate categoriile vor avea scaderi, pentru ca nu a facut nimeni un studiu de impact in ceea ce inseamna transferul contributiilor. Acele cresteri promise in programul de guvernare cu mare onor si cu mare responsabilitate sustinute de Lia Olguta Vasilescu si de Liviu Dragnea sunt de fapt numai scaderi. Tot programul de guvernare a fost construit pe o minciuna gogonata", a subliniat Calista.