Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, initiata de un grup de parlamentari USR, a fost adoptata tacit luni de Camera Deputatilor, anunta Agerpres.

Propunerea are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, in sensul prevederii exprese a obligativitatii publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a opiniei separate sau, dupa caz, a opiniei concurente, "impreuna cu decizia, in forma prezentata de judecatorul care a formulat-o".

Totodata, se are in vedere introducerea unei conditii suplimentare pentru accederea in functia de judecator constitutional - sa nu fi fost membru intr-un partid politic in ultimii 9 ani anterior numirii in functie.

Deputatii Comisiei juridice au dat raport de respingere, dar, intrucat termenul de dezbatere si adoptare a fost depasit, propunerea a fost adoptata tacit, Camera Deputatilor fiind primul for sesizat in acest caz.