Fostul ministru al Educatiei Liviu Pop, actual presedinte al Comisiei de Invatamant din Senat, a declarat luni ca vrea eliminarea calificativelor din invatamantul primar, evaluarea elevilor urmand sa fie facuta dupa un model european, fara a da insa detalii, noteaza News.ro.

Liviu PopFoto: Agerpres

Intrebat ce parere are despre propunerea legislativa a deputatului PSD Catalin Radulescu de castrare chimica a pedofililor, Liviu Pop a spus ca nu comenteaza pe acest subiect, dar ca si el are un proiect de lege prin care vrea eliminarea calificativelor din invatamantul primar.

"Si eu o sa depun un proiect de lege prin care vreau sa eliminam calificativele in invatamantul primar. Sa nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este parerea mea. Pana nu o sa discut in interiorul grupului, nu o sa pot sa spun ca depun initiativa legislativa. Evaluarea elevilor sa se faca asa cum exista astazi in unele tari ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discutie mult mai ampla si pentru asta trebuie schimbata legea educatiei nationale. Asta v-am dat un constraraspuns la intrebarea (despre castrarea chimica a pedofililor - n.r.)", a declarat Liviu Pop.