Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Romania TV, ca i-a spus presedintelui Klaus Iohannis, la Cotroceni, dupa ceremonia de depunere a juramantului de catre membrii Guvernului, ca Angela Cristea, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, le-a transmis "minciuni" comisarilor europeni, ceea ce reprezinta "un gest impotriva intereselor romanesti, care nu poate sa ramana netaxat si nespus", potrivit News.ro.

Dragnea a adaugat ca el a avut initiativa acestei discutii cu presedintele Klaus Iohannis: "Am ramas dupa depunerea juramantului cred ca 10-12 minute. I-am aratat presedintelui minciunile transmise de sefa Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, doamna Angela Cristea, transmise la toti comisarii europeni, spunandu-i ca mie mi se pare antiromanesc si un gest impotriva intereselor romanesti care nu poate sa ramana netaxat si nespus", a declarat liderul PSD.

El a sustinut ca cel care trebuie sa informeze Comisia Europeana, Parlamentul European despre situatia din Romania este presedintele tarii, ci nu "alti cetateni cu diverse pozitii care spun lucruri nereale".

Liviu Dragnea a vorbit si despre relatia sa cu presedintele Iohannis, spunand din nou ca a apreciat foarte mult, alaturi de colegii sai din PSD, faptul ca seful statului a desemnat-o premier pe Viorica Dancila. El a afirmat ca il va suna pe Iohannis de cate ori va fi cazul, daca acesta il va cauta el va raspunde si, daca va fi cazul, va avea "toata deschiderea" pentru a se intalni.