Articolele din legile justitiei declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala vor fi modificate in Parlament foarte repede, a declarat, duminica seara, la Romania TV, presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Legile justitiei au fost adoptate de Parlament. CCR s-a pronuntat pe doua legi, articolele declarate neconstitutionale vor fi modificate. Deci deciziile CCR vor transpuse in legislatie foarte repede. Celelalte articole au fost declarate constitutionale, ceea ce este foarte important", a afirmat liderul PSD, citat de News.ro.

El a adaugat ca pentru statul roman este foarte important ca legislatia sa creeze conditiile ca judecatorii sa nu mai poata fi influentati.

Curtea Constitutionala a decis ca Legea privind modificarea si completarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor contine dispozitii neconstitutionale si cere redefinirea erorii judiciare si a relei credinte, dar si a gravei neglijente. Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a precizat ca in ceea ce priveste prevederile referitoare la atributiile presedintelui Romaniei in numirea sefilor parchetelor au fost admise obiectii care privesc "mai buna definire a impartirii atributiilor intre CSM si presedintele Romaniei￯.

De asemenea, CCR a declarat neconstitutionale prevederi din Legea privind organizarea judecatoreasca.

In ceea ce priveste sesizarile asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, decizia a fost amanata de CCR pentru 13 februarie.