Senatorul PSD Serban Nicolae spune intr-un interviu pentruEuroNewsca masura arestului preventiv in cazul unei persoane corupte este modalitatea procurorilor de a-si arata puterea, este razbunare, lupta politica si abuz.

Serban NicolaeFoto: Agerpres

EuroNews scrie ca atat Comisia Europeana, cat si Consiliul Europei si-au manifestat ingrijorarea cu privire la pasii in spate pe care Romania ii face in lupta anticoruptie, insa Bucurestiul este hotarat sa continue reformele controversate.

In acest sens, dupa ce liderul Liviu Dragnea a refuzat sa discute cu jurnalistii EuroNews, senatorul Serban Nicolae a vorbit despre modificarile aduse legilor justitiei si despre cum DNA este legat de SRI.

"Daca conduci o investigatie folosind protocoale secrete folosind echipe comune de procurori si ofiteri ai serviciilor secrete, acest lucru esre ilegale, este parte a abuzului, este ca un cancer al societatii care submineaza credibilitatea actiunii judiciare, in special in lupta anticorputie", a spus Nicolae.

Acesta si-a exprimat, in continuare, dezacordul fata de arestul preventiv.

"Daca ai o persoana corupta, un demnitar cu functie inalta, nu trebuie sa arestezi acea persona. Trebuie sa strangi probe. Arestul preventiv nu este sanctiunea, este doar o modalitate de a se arata puterea procurorilor, este ca o judecata de strada. Daca oamenii vad un demnitar incatusat, in fata camerei, in mijlocul noptii, unii dintre ei simt un fel de satisfactie, asa cum simteau in Roma Antica cand intrau gladiatorii in arena. Dar acesta nu este un sistem judiciar. Asta e razbunare, este lupta politica, este abuz si este chiar coruptie", a declarat Serban Nicolae