Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Traian Basescu, a afirmat vineri, la Sinaia, ca nu sustine introducerea unui prag pentru infractiunea de abuz in serviciu, deoarece o astfel de masura ar "permite multor ticalosi sa scape", relateaza News.ro. In schimb, a precizat ca doreste definirea acestei infractiuni, "transparent", in acord cu recomandarile Comisiei de la Venetia.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

"Va pot spune de pe acum ca nu sunt de acord cu prag la abuzul in serviciu. Pragul va permite foarte multor ticalosi sa scape. Pe de alta parte, sustin fara rezerve definirea abuzului in serviciu si a modificarilor de la Codul Penal in acord cu recomandarile Comisiei de la Venetia", a declarat Traian Basescu, vineri, la Sinaia, la finalul sedintei Consiliului National Executiv al Partidului Miscarea Populara.

Intrebat daca este de parere ca actuala putere politica va lua in calcul modificarea prin Ordonanta de Urgenta a prevederilor privind aceasta infractiune, Basescu a spus ca isi doreste ca toate modificarile la Codul Penal sa se faca transparent.

"Vreau sa cred ca nu (se va schimba legea privind abuzul in serviciu prin Ordonanta de Urgenta - n.r.). Vreau sa cred ca aducerea in limite constitutionale a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala se va face legal, transparent, pentru ca in primul rand sunt circa 60 de articole care au fost constatate a fi neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala. Aceste articole trebuie corectate" a mai spus Traian Basescu.