Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, joi, ca institutia pe care o conduce este o structura inflexibila, care nu corespunde nevoilor pacientilor si trebuie reformata din temelii, adaugand ca aceasta este una dintre cele mai grave probleme ale domeniului sanitar.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

"Sunt de trei zile la Ministrul Sanatatii, deci nu pot sa spun ca am putut sa fac o radiografie completa a sistemului sanitar, dar avand in vedere faptul ca am lucrat si lucrez in sistem, pot sa va spun ca Ministerul Sanatatii in sine este o structura inflexibila, o structura care nu corespunde nevoilor pacientilor, populatiei, in acest moment, pentru ca ne adresam si oamenilor sanatosi. E o structura care trebuie sa se reformeze din temelii. Abia dupa ce se va restructura ministerul vom putea restructura si restul lucrurilor. Asta este parerea primelor trei zile de ministeriat", a afirmat Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Ea a adaugat ca, in ceea ce priveste restructurarea ministerului, si-a propus sa incerce sa schimbe mentalitatile: "In primul rand, sa restructurez mentalitati. Nu numai in Ministerul Sanatatii; sper ca acest lucru se va rasfrange si asupra multor zone din cadrul sectorului sanitar."

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat, joi, alaturi de fostul ministru Patriciu Achimas-Cadariu, la conferinta "Politici de sanatate in oncologie", organizata de Institutul Oncologic din Cluj.