Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu sacrifica, in mod iresponsabil, obiectivele europene strategice ale Romaniei, afirma PNL intr-un comunicat de presa remis miercuri seara, facand referire la avertismentul dat la Bruxelles de presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, potrivit caruia "daca legile Justitiei din Romania raman asa cum au fost votate de Parlament, discutiile despre MCV si aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni".

Sigla PNLFoto: Facebook/ Partidul National Liberal

Redam integral comunicatul difuzat de PNL:

"Pozitia exprimata extrem de clar astazi de presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, in privinta modificarii legilor Justitiei de catre majoritatea PSD-ALDE-UDMR, dovedeste faptul ca agenda paralela a lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu este impotriva intereselor strategice ale Romaniei.

In cazul in care cei doi lideri ai PSD si ALDE continua asaltul impotriva independentei Justitiei, romanii trebuie sa stie ca acest lucru este realizat prin sacrificarea obiectivelor Romaniei pentru finalizarea Mecanismul de Cooperare si de Verificare si pentru aderarea la Spatiul Schengen. Oricat ar incerca Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Viorica Dancila sa rastalmaceasca pozitiile oficialilor europeni, semnalul dat astazi de presedintele Comisiei Europene este lipsit de orice echivoc.

Totodata, ii avertizam pe liderii coalitiei PSD-ALDE ca romanii nu vor accepta o agenda anti-europeana doar pentru rezolvarea unor interese personale ale unor politicieni certati cu legea. Beneficiile pe care le are Romania prin apartenenta sa la Uniunea Europeana sunt indubitabile.

In plus, atacurile dambovitene la adresa unor oficiali europeni din partea lui Liviu Dragnea sau a lui Calin Popescu Tariceanu, care au primit astazi un raspuns pe masura, nu au facut altceva decat sa-i izoleze si sa-i decredibilizeze in plan european pe cei doi lideri ai PSD-ALDE.

Solutia politica potrivita, pe care suntem sceptici ca Liviu Dragnea si Calin Popescu o vor accepta, este aceea de a da curs recomandarii Comisiei Europene din cadrul ultimului raport MCV, anume de a sesiza Comisiei de la Venetia. Continuarea dezbaterii parlamentare ar trebui sa aiba loc abia dupa ce va fi primit un punct de vedere pe proiectele de modificare a Legilor Justitiei.

Reamintim ca PNL a cerut conducerii Parlamentului in 21 noiembrie 2017 sesizarea Comisiei de la Venetia, dar la acel moment majoritatea parlamentara PSD - ALDE a refuzat acest demers."